Úvod

Stínicí technika GARDINIA a Inteligentní dům

První čtvrtina roku 2015 je zdárně za námi a dokonce už i letošní velikonoce jsou minulostí. Byly chladné a sluníčka jsme si moc neužili. Nevadí, sluníčko určitě přijde a štěstí přeje připraveným. Jistě teď přemýšlíte o tom, kam asi mířím, vždyť přece v nadpisu tohoto článku je jasně napsáno stínicí technika GARDINIA a inteligentní dům. Ano právě toto období je příležitostí k tomu poohlédnout se po něčem moderním, po něčem, co nám usnadní naše žití. Možná právě uvažujete o novém telefonu a říkáte si, že by bylo príma pořídit si nějaký chytrý telefon, o kterém všichni okolo Vás mluví. Tak neváhejte a zkuste se do toho pustit. Telefon zvládnete a on se Vám stane dobrým a užitečným pomocníkem.


GARDINIA a ALUGARD připravují pro novou sezonu právě aplikaci, která umožní zapojit do systému inteligentního domu rolety, žaluzie, plisé i záclonové kolejničky a připojit je třeba k dálkově ovládané vstupní bráně do Vaší zahrady. Že je to bláznivá myšlenka a pro Vás to není?
Zkuste spolu s námi pouvažovat. Kolikrát se Vám stalo, že jste odcházeli do práce a z nebe se hrnuly proudy vody. Pak najednou vysvitlo sluníčko a začalo úporně pálit. Hlavou se Vám honily myšlenky, jestli ta diefenbachie u okna to přežije, jestli není škoda, že jste nezatáhli závěsy, aby Vám sluníčko „nevytáhlo“ tu krásnou barvu látky z nové sedací soupravy. A zrovna teď šéf svolává poradu, anebo jako naschvál není možné pracoviště opustit. No vidíte a to je právě ten komfort, o kterém GARDINIA a ALUGARD v tento okamžik uvažují. Ano motory, které ovládají roletu, shrnovací roletu, plisé, žaluzie, nebo záclonové kolejničky se dají na dálku prostřednictvím aplikace v chytrém telefonu, nebo v tabletu pohodlně ovládat. No, a když ještě interiér vybavíte kamerou, tak můžete na displeji kontrolovat, zda roletu stáhnete až dolů, nebo ji zastavíte v polovině její cesty.
To už Vám opravdu připadá bláznivé a navíc…, navíc pro Vás to stejně není, protože plisé, či rolety máte již namontované a k žádné z nich nevede žádný elektrický kabel. Takže žádné pohodlí, žádný komfort.

zastineni pomoci plise

Ne, ne a ještě jednou ne. GARDINIA a ALUGARD přichází s motorem, který má ve svém těle, kromě přijímače signálu, ještě instalované lithiové baterie a tím pádem nemusíte nic sekat. Baterii motoru stačí při normálním provozu jednou za šest až sedm měsíců nabít a můžete dále pohodlně žít. Samozřejmě, že motor můžete ovládat i pomocí ručního ovladače, který může sloužit pro několik prvků.
Teď Vás zrovna napadlo, že nad schodištěm máte střešní okno a tím proniká hodně slunečních paprsků. To by bylo třeba dobré, kdyby se na tomto okně dala nainstalovat roleta ALUGARD s motorovým ovládáním. Nebo zastínění zimní zahrady. I tam by se motoricky ovládané zastínění hodilo a ještě k tomu kdyby se to vše ještě spojilo se senzory reagujícími na cestu slunce oblohou, pak by to bylo opravdu dokonalé.

intelitgentni obladani stinici techniky

Člověk vlastně ani netuší, když má doma internet, jaké možnosti mu nabízí. Umět je využít, ne jen pro zasílání e mailů a vyhledávání levných nákupů, to bude téma pro blízkou budoucnost.

Myslím si, že už trošku začínáte uvažovat, že by to bylo dobré a že jistě najdete řadu dalších možností, jak byste si život mohli usnadnit. Tak neváhejte a pusťte se do toho. Navštivte naše stránky www.gardinia.cz a zeptejte se nás na řešení pro Váš dům, či byt.
Uvidíte, že tým odborníků GARDINIA a ALUGARD pro Vás řešení najdou.
Těšíme se na Vás.

Za tým GARDINIA, Rudolf Záhoř
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze