Úvod

NÁŠ TIP pro snadné lepení

Když víte jak na to, můžete lepit téměř cokoliv. Lepení je oblíbený způsob spojování různých materiálů při každodenních opravách, ale také při náročnějších rekonstrukcích.


Jaké vybrat lepidlo?
Důležité je zohlednit několik faktorů: co chcete lepit, jaký materiál a za jakých podmínek.
lepidla Pattex
Lepidlo nanášejte pouze na očištěný povrch
Pokud chcete, aby mělo lepidlo správnou přilnavost, zbavte povrch lepeného materiálu prachu a mastnoty. Jedině tak zajistíte plnou funkčnost lepidla.

Lepení na stěny a na svislé plochy?

Lepení na svislou plochu není jednoduché, lepená věc často sklouzává dolů. Vybírejte proto lepidlo, které má vysokou tzv. okamžitou přilnavost. Doporučujeme novinku PATTEX ONE FOR ALL HIGH TACK. Vhodný je pro lepení obložení stěn, zrcadel, věšáků na ručníky apod. Díky extrémně vysoké okamžité přilnavosti, lepený předmět přilne ke stěně a nesklouzává.

Bonusem je možnost lepení i ve vlhku
S novou řadou lepidel PATTEX ONE FOR ALL můžete lepit i ve vlhkém prostředí, například v koupelně.

Různá lepidla na různé povrchy?

Pokud nechcete mít doma větší množství různých lepidel, vyberte si univerzální lepidlo, např. PATTEX ONE FOR ALL UNIVERSAL.

montazni lepidlo Pattex

Rychlejší lepení?
Pro dosažení finální pevnosti montážního lepidla, doporučuje většina výrobců čekat minimálně 24 hodin. Ovšem existují výjimky. Novinka PATTEX ONE FOR ALL EXPRESS umožňuje s nalepenou věcí manipulovat již po 20 minutách od nalepení (v závislosti na materiálech) a plné zatížení je možné již od 3 hodin.

Jak jednoduše odstranit nalepenou věc?
Montážní lepidla se vyznačují vysokou lepicí silou a pevností. Když po čase chcete nalepenou věc odstranit, je vhodné použít například vyřezávací strunu.

www.pattex.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze