Úvod

Znáte teplovzdušné panely?

Možností, jak snížit náklady na vytápění, existuje mnoho. Bohužel většina z nich vyžaduje nemalé stavební zásahy do konstrukce domu. Teplovzdušné panely však stačí jen připevnit na stěnu nebo střechu.


Snadná instalace
Teplovzdušné panely představují jednoduché a účinné řešení, jak snížit náklady na vytápění. Na rozdíl od alternativních způsobů nevyžaduje jejich instalace žádné zásahy do stavební konstrukce. Panely stačí pouze připevnit na stěnu nebo střechu domu. Instalaci zvládne každý zručný kutil. Další výhodu představují nízké pořizovací náklady. Nyní se ale pojďme podívat, na jakém principu teplovzdušné panely vlastně fungují.

Ekologický provoz
Teplovzdušné panely pracují na principu využití slunečního záření. Ohřívají přijímaný vzduch, který se do nich dostává skrze zadní perforovanou stěnu. Teplý vzduch z panelu se přenáší do domu, a to díky působení přetlaku a chodu ventilátoru. Chod ventilátoru zajišťuje solární článek využívající energii zpracovávanou solární buňkou, která je jeho základní součástkou. Provoz teplovzdušných panelů je tak ekologický, neboť nevyžaduje žádnou jinou energii než sluneční záření.



Komfortní ovládání
Protože k předávání ohřátého vzduchu do objektu slouží flexibilní hliníková trubka s vyústěním v podobě trysky, lze proud vzduchu snadno regulovat. Vypínač nebo regulátor umístěný na panelu zajišťuje vysoce komfortní ovládání. Teplovzdušný panel tak můžete ovládat stejně pohodlně jako třeba termostat.

Úspora, odvlhčování a příjemné klima

Instalace teplovzdušných panelů přináší i další výhody. Kromě toho, že významně přispívá ke snižování nákladů na provoz objektu, zajišťuje jeho nepřetržité odvlhčování. Především z tohoto důvodu si teplovzdušné panely pořizuje čím dál více majitelů chat a chalup, kteří se potýkají s nežádoucí vlhkostí uvnitř objektu. Nehledě na to, že díky temperování je po příjezdu do jejich druhého domova vítá příjemně teplé klima.

Kde se dozvědět více
S teplovzdušnými panely SolarVenti se můžete blíže seznámit na stránkách www.solarventi.cz, kde najdete také průvodce, jak vybrat správný typ panelu pro Vaše bydlení, anebo na výstavách. (sem bych vložila odkaz na plánované výstavy v nejbližší době: http://www.solarventi.cz/clanek/21-solarventi-na-vystavach.html).



Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze