Úvod

Vybíráme dveře z pohodlí domova

Při zařizování bytu či domu toho musíme postupně vybrat mnoho. Interiérové dveře jsou jednou z věcí, které přichází na řadu až nakonec. Ačkoliv si zaslouží dostatek naší pozornosti, někdy z toho obíhání obchodů už jsme unaveni. Ještě, že dnes máme možnost vybrat si z pohodlí domova!


Na začátku jsme rozhodnuti neustupovat ze svých představ. Mnoho z nás však po nekonečném objíždění obchodů nadšení ztrácí. Muži nakonec vysloví větu: „Zlatá doba, kdy bylo na výběr jen světlé nebo tmavé!“ Volí kompromisy, jen aby už nemuseli vybírat dále.

A pak přicházejí na řadu interiérové dveře. Dveřní křídlo zabírá cca 4m2 plochy a tak se stává výrazným prvkem interiéru. Výběr se tedy rozhodně vyplatí nepodcenit. Jenže muž protáhne obličej a zeptá se: „Fakt tam musím?“ Nemusí! A nemusíme ani my!

CAG interierove dvere

Český výrobce CAG dnes nabízí způsob, jak nám to zjednodušit. Má na svých stránkách umístěného pomocníka, tzv. konfigurátor. Ten už ze své podstaty slibuje, že si dveře sami nakonfigurujeme, tedy složíme z několika kroků. Můžeme tedy výběr absolvovat několika kliknutími myši v klidu z našeho obýváku.

Na začátku zvolíme model dveří – základní představu většinou máme. Uvidíme i varianty, které se v něm vyrábí. Zpravidla se liší umístěním, rozměrem či počtem prosklených míst. V dalším kroku máme možnost vyzkoušet si vybranou variantu v různých dekorech. Jednoduchým kliknutím na dekor se nám náhled fotografie automaticky změní a my nemusíme spoléhat na vlastní fantazii.

konfigurator CAG

Následně máme na výběr i skleněnou výplň, která také celkový vzhled dveří výrazně změní. Takto můžeme v libovolném pořadí měnit dekor, sklo i míru prosklení, a přitom všechny změny ihned vidíme promítnuté ve fotografii. Zároveň i zjistíme, zda daný model lze vyrobit např. v protipožárním nebo protihlukovém provedení.

konfigurator vyberu sklenene vyplne

Dané parametry mění ještě jednu neméně důležitou součást našeho rozhodování, a sice cenu. V konfigurátoru CAG se vždy zobrazí i aktuální cena námi zvolené kombinace a zároveň máme možnost zjistit, kolik to bude stát včetně zárubně, DPH a montáže.

Výběr si můžeme vytisknout, poslat na mail nebo výrobci jako poptávku. Před nákupem je však vždy lepší si na dveře sáhnout naživo. Nemůžeme sice očekávat, že přesně náš výběr budou na nejbližší vzorkovně mít vystavený, ale vyplatí se vidět dekor na denním světle. Pobíhání se nám tak smrskne na jedinou návštěvu, při níž můžeme čas věnovat nabízeným službám a doporučením odborníků, protože vybráno už přece máme.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze