Úvod

Zbaví Vás sloučení půjček starostí?

Půjčku dnes má téměř každý. V touze za splněním svého snu si někdy neuváženě půjčíme peníze, do toho se jako naschvál něco porouchá a my jsme nuceni se zadlužit ještě více. Lehce se tak může stát, že ztrácíme přehled o tom, kolik vlastně dlužíme nebo nám příjmy na pokrytí splátek nestačí. Zjistili jsme možnosti, jak tuto situaci vyřešit a přinášíme informace ohledně konsolidace půjček.


Konsolidace znamená sloučení více půjček do jedné. Získáte tak větší přehled o Vašich rodinných financích a méně starostí, ale také výraznou finanční úsporu na měsíčních splátkách. Ne vždy a ne každému se však toto řešení vyplatí.

Sloučení dluhů do jednoho

Spotřebitelské úvěry, kontokorenty, leasingy. Všechny tyto nástroje umožňují podstatně zvýšit náš životní standard i při nedostatečné hotovosti. Na druhou stranu nás však mohou zavést na okraj dluhové pasti. Tedy do situace, kdy ztrácíme přehled o našich dluzích, kdy se takřka všechny naše měsíční příjmy promění ve splátky a kdy máme pocit, že své závazky snad nikdy nesplatíme. Do situace, která nás může dovést nejen k ekonomickému, ale také k osobnímu bankrotu, v krajním případě až do ordinace psychologa nebo dokonce psychiatra.
Obecně vzato především z psychologického hlediska je pro člověka příznivější, když má své dluhy sloučené do jednoho. Všechny závazky jsou pak vnímány jako jediný problém, který má člověk pod kontrolou. Velký přínos sloučení půjček rovněž představuje možnost snížení měsíční splátky, a zároveň prodloužení doby splatnosti. Z ekonomického hlediska se však ne vždy toto řešení vyplatí. Chcete vědět, zda je toto řešení vhodné právě ve Vašem případě? Spočítejte si nabídky jednotlivých subjektů, které konsolidaci neboli sloučení půjček zprostředkovávají. Mezi nejdůvěryhodnější zprostředkovatele patří banky. Portál www.usetreno.cz umožňuje srovnání právě nabídek bankovních institucí. Pro ilustraci si uveďme jednoduchý příklad.

Příklad konsolidace půjček

Panu Novákovi zbývá doplatit celkem tři úvěrové produkty: spotřebitelský úvěr ve výši 300 000Kč, kontokorent ve výši 20 000 Kč a kreditní kartu ve výši 38 000 Kč. Jeho měsíční splátka na úvěrový produkt č. 1 činí 5000 Kč, na produkt č. 2: 2000 Kč a na produkt č. 3: 1900 Kč. Když své údaje zadal do kalkulátoru, vyšlo mu, že by se v jeho situaci sloučení půjček vyplatilo, a v jeho případě by byla nejvýhodnější konsolidace půjček u UniCreditBank:
porovnani konsolidace pujcek

Pokud se pro toto sloučení pan Novák rozhodne, může si tento bankovní produkt objednat online. Stačí mu jen kliknout na rámeček s označením MÁM ZÁJEM a portál jej provede zajištěním konsolidace krok za krokem. V opačném případě stránky opustí, aniž by byl použitím aplikace k něčemu zavázán, výpočet a porovnání jsou zcela zdarma.

konsolidace

Sloučení půjček se ne vždy vyplatí
V některých případech se však sloučení půjček nevyplatí. Jedná se především o situace, kdy za předčasné splacení půjček hrozí dlužníkovi sankce, která se může pohybovat ve výši až několika desítek tisíc korun. Při sloučení půjček je třeba dále počítat s tím, že pro sloučení existují jisté limity, které se netýkají počtu slučovaných závazků, ale jejich výší. Ta se pohybuje cca od 600 000 do 1 milionu korun. Limity se vztahují také na určitý okruh osob. Jmenovitě dlužníci, kteří jsou zapsáni v registru dlužníků, ztrácí na konsolidaci půjček nárok.
Z uvedeného vyplývá, že konsolidace půjček nemusí být vždy výhodná a dostupná. Pokud nevíte, zda by ve Vašem případě přinesla Vašemu rozpočtu úlevu, anebo zda na ni máte nárok, můžete kontaktovat finanční poradce na info@usetreno.cz nebo zákaznickou telefonní linku 840 444 840, kde Vám poradí nejen ohledně sloučení půjček, ale také ohledně refinancování hypotéky, kde nejvýhodnější podmínky nabízejí mladé banky, jako je Zuno nebo AirBank, spoření a dalších bankovních i nebankovních produktů.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze