Úvod

Žaluzie na míru. Jaký zvolit typ a design?

Hledáte efektivní, a zároveň stylové řešení, jak ochránit svůj interiér před neodbytnými slunečními paprsky i před zvědavými pohledy zvenčí? Dobrou službu Vám prokážou žaluzie, praktický prvek stínící techniky, který se vyrábí i na míru. Vybrat si můžete z různých typů a designových provedení.


Oknům přesně na míru
Žaluzie patří mezi prvky stínící techniky, které se vyrábějí i přesně na míru. Své uplatnění nacházejí u všech druhů oken (včetně plastových a eurooken) a balkonových dveří. Lze jimi zastínit i okna atypických rozměrů. Pokud uvažujete o jejich pořízení, můžete si vybrat z několika typů. Hlavní dělení je na horizontální a vertikální.

Atipicke zaluzie na miru

Horizontální klasika
Horizontální žaluzie představují osvědčené řešení, které se vyrábí již léta. Dnes se však může jejich sortiment pochlubit mnohem bohatší škálou barevnosti. Mezi hlavní přednosti horizontálních žaluzií patří jednoduchá montáž, obsluha a možnost provedení mezi skla.

Módní vertikální žaluzie
Módním hitem se staly vertikální žaluzie, které mají tu výhodu, že se dají použít k zastínění libovolně velkých ploch i tvarů oken. Pro krásný dekorativní vzhled nacházejí své uplatnění nejen jako prostředek k zastínění interiéru, ale také k optickému členění místností, anebo k zakrytí úložných prostor. Vertikální žaluzie lze instalovat nejen v rámci obytné zóny, i v domácí pracovně. Ideální řešení pro alergiky představují vertikální žaluzie s obsahem skelného vlákna odpuzující prach.

Vertikalni zaluzie na miru

Jaký materiál?
Vzhledem k tomu, že žaluzie dotvářejí tvář interiéru, další důležité kritérium jejich volby představuje design. Vybrat si můžete z mnoha různých látek, ale i dalších materiálů, jako je přírodní dřevo, bambus, a dokonce i papír. Papírové žaluzie však představují spíše provizorní řešení.

Horizontalni zaluzie z bambusu

Způsob ovládání
Vedle vzhledu a designu máte na výběr také z několika druhů ovládání. Manuálním (řetízkem, tyčí nebo provázkem) počínaje a elektrickým v kombinaci s dálkovým ovládáním konče. Elektrické ovládání využijte především v případě větších stínících ploch.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze