Úvod

Výhody bavlněného ložního prádla

Bavlněné povlečení je na omak velice příjemné a krásně se v něm spí. Skvěle totiž saje vlhkost. Bavlněné vlákno je velmi pevné, proto mu neublíží ani časté praní na vyšší teplotu. Seznamte se s různými typy bavlněného ložního povlečení a vyberte si své oblíbené.


Vyspěte se do růžova v hladké bavlně
Klasické bavlněné povlečení má doma každý. Nejkvalitnější povlečení se vyrábí ze stoprocentní česané bavlny a pohladí vás po kůži. Kromě toho je výborně prodyšné, a tak se vám v něm bude báječně spát. Patří mezi cenově dostupná povlečení, a tak bude z jeho nákupu nadšená i vaše peněženka. Snad jedinou nevýhodu představuje nutnost ho žehlit. Po vyprání bude totiž zmačkané.

Zahalte se splývavým saténem
V saténovém ložním povlečení zažijete, jak chutná luxus. Přepychové, lesklé a neuvěřitelně jemné povlečení jako by vypadlo přímo z královské ložnice. V létě vás příjemně ochladí, v zimě naopak zahřeje. Satén nemusíte žehlit, stačí jej vypnout a usušit. Dejte pozor, abyste koupili opravdu bavlněné povlečení a ne jeho polyesterovou náhražku. Ty studí, kloužou a mačkají se a vůbec neprávem kazí opravdovému bavlněnému saténu jeho pověst.

Zachumlejte se do hřejivého flanelu
Na zimu neseženete lepší povlečení než to flanelové. Bude se vám spát jako na obláčku. Zejména věčným zmrzlíkům se konečně prohřejí všechny končetiny. Flanelové ložní povlečení si zachovává prvotřídní vlastnosti bavlněného povlečení a navrch přidává hebkost a měkkost.

Užijte si nemačkavý krep
Do krepového povlečení se zamilují všichni, kteří si neoblíbili žehličku a žehlí jen v případě hrozícího společenského faux pas. S krepovým ložním prádlem se vám nic takového nestane. Stačí ho vyprat, usušit a budete vypadat dokonale. Poznáte ho podle charakteristického zvrásnění. Vyrábí se totiž z bavlny krepovou úpravou a odtud pochází i jeho označení.

Aby vám povlečení dlouho vydrželo

Praní ložního povlečení není nic komplikovaného. Pokud však chcete, aby vám vydrželo dlouho pěkné a barvy syté, dodržujte následující tři zásady:
• povlečení perte lícovou stranou dovnitř a rubovou ven
• perte povlečení na maximálně 60 °C
• pro barevné prádlo používejte vždy prací prášek pro barevné prádlo
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze