Úvod

Moderní byt – místo obvyklých i neobvyklých setkání

Zařídit moderní byt v jednotném stylu není vzhledem k současným možnostem nic těžkého. Umění je však mistrně skloubit několik protichůdných stylů. Pokud se dílo podaří, výsledek obvykle stojí za to. Před očima se Vám otevře atraktivní interiér, ve kterém je stále na co se dívat.


Smažte hranice
Jak podle Vás vypadá moderní byt? Je to prostorný, vzdušný a světelným optimismem naplněný interiér, kde méně znamená více, a kde Vás na první pohled upoutá jeden dominantní kus nábytku? Přesně takový, který na fotografii vypadá dokonale, ale v reálném životě Vás může zklamat svou nepřirozeností. Komu jsou blízké zcela odlišné styly, ten by si zde mohl připadat jako v muzeu luxusního moderního nábytku, kde pro sebe má každý kus vyhrazený až marnivě rozsáhlý prostor. Ale víte, že v době, kdy jsou hranice jednotlivých místností neostré, si můžete dovolit smazat také hranice mezi styly mnoha generací. Nebojte se experimentovat! Vneste do svého domova pestrost více stylů, více rozmanitosti, více života! Inspiraci můžete načerpat například v této unikátní koupelně, která je dílem španělského designérského guru Gunniho. Vymyšlené je to skutečně chytře. Na kontrastním pozadí staré půdy nebo stodoly, vyniká krása koupelnového vybavení v doprovodu elegantních baterií. Místnůstka jako stvořená k meditaci. 
Náš tip: Téhož kontrastu můžete využít také v jiných místnostech, jako je například kuchyně, nebo obývací pokoj.

   

V kontaktu s přírodou
Moderní byt je jako moderní žena. Nezůstává ukrytý mezi stěnami a svou krásu rád ukáže i navenek. Prosklené interiéry umožňují pohled nejen zvenčí, ale především zevnitř. Zde dodejme, že pohled zvenčí nemusí být vždy vítaný. Nezbytným doplňkem moderního bytu jsou proto rolety a další prvky stínící techniky. Ale zpět k pohledu zevnitř. Pokud žijeme alespoň v symbolickém kontaktu s přírodou, což velké skleněné plochy umožňují, jsou naše dny naplněné optimismem. S tím také současné bytové projekty počítají, a proto se snaží plánovat bytové domy tam, kde to budou mít jejich obyvatelé jen kousek do parku či nedalekého lesa. V interiéru plném světla si můžete dovolit poskládat svou vlastní koláž složenou z nábytku, podlahy, doplňků a dekorací stylů odlišných období a tváří. Že přesně po takovém druhu bydlení toužíte? Nenechávejte svou touhu nenaplněnou. Udělejte z Vašeho domova místo tradičních i netradičních setkání, kde bude mít retro styl možnost, podat si ruku třeba s minimalisticky pojatou modernou. Anebo že byste na pozadí současného stylu nechali vyniknout prvky staletí vzdálené gotiky

Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze