Úvod

Fialový interiér sluší klasice i moderně

Máte rádi fialovou, ale bojíte se s ní experimentovat? Zbavte se svých obav. Fialový interiér si dobře rozumí s klasikou i modernou.


Variabilní fialová se přizpůsobí
Fialová se může na první pohled zdát poněkud extravagantní a těžko slučitelná s ostatními barevnými odstíny, avšak opak je pravdou. Fialový interiér totiž nabízí širokou paletu možností. Můžete jej skvěle sladit s černou, šedou, bílou růžovou, fuchsiovou, zelenou, prostě s barvou, na kterou si jen vzpomenete. Nehledě na to, že se hodí do každé místnosti a do každého typu interiéru. Prostě sluší klasice i moderně. Pokud si zařizujete svůj interiér v rustikálním provensálském stylu, vymalujte stěny své oblíbené místnosti v lehce fialovém odstínu. Do dekorativní vázičky pak můžete dát snítku levandule. Moderní interiér ocení kombinaci fialové a šedé. 

 

Použití v interiéru
Fialová s bílou působí velmi neotřelá a hodí se především do ložnice. Těžko byste totiž hledali vhodnější barvu pro relaxaci. Vzhledem k tomu, že tato spirituální barva napomáhá koncentraci, můžete ji použít také v pracovně. Pokud máte hyperaktivní dítě, udělejte mu fialový pokojíček, kde alespoň na chvilku uklidní. Kuchyňský fialový interiér vynikne zejména v přítomnosti nerezových prvků. 

Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze