Úvod

Interiéry obývacích pokojů se chlubí zajímavými prvky

Myslíte si, že interiéry moderních obývacích pokojů musí být beznadějně strohé? Nemusí. Ještě donedávna nekompromisní minimalismus se totiž sblížil s ostatními směry, stejně jako s touhou po experimentování s pestrými barvami, netradičními materiály a zajímavými tvary.


Interiér jako výzva
Interiér jako výzva. Tak chápou jeho pojetí světoví, ale i čeští designéři a bytoví architekti, kteří mají odvahu. A obývací pokoj jakožto středobod veškerého společenského i kulturního dění celé domácnosti představuje dvojnásobnou výzvu. Účelem obývacího pokoje není nabídnout svým obyvatelům pouze komfortní zázemí ke sledování televize, anebo domácího kina, ale také osobitý prostor, který dokáže obyčejné setkání proměnit v umělecký zážitek. Trendem je obohacovat vzhled obývacích pokojů o designově zajímavé prvky, které by, jak se od nich ostatně očekává, neměly postrádat ani svůj praktický význam. Jako příklad poslouží atraktivní hodiny, nezvyklý konferenční stolek, anebo atypická váza na květiny.

    

Prolínání stylů dovoleno
Není se čemu divit, jestliže Vám moderní fotogalerie obývacích pokojů svou pestrostí, nápaditostí a uvolněností tu a tam připomene procházku ulicemi New Yorku. Jak by také ne, když prolínání stylů není o nic méně trendy nežli propojování místností. Mezi oblíbené esence do interiérového mixu patří jednoduché a designově strohé prvky, které se právem pyšní svou nadčasovostí, stejně jako ty, které jsou dílem retro stylu, bio-designu, anebo stylu Arts and Crafts. 

O zajímavé prvky není nouze 
Je Vás obývací pokoj zařízen příliš stroze? Pokud chcete být in, nezapomeňte jej ozvláštnit nepřehlédnutelnými kontrasty. Ospalou symbiózu přírodních materiálů a neutrálních barevných odstínů (především bílé a šedé) spolehlivě probudí výrazně barevný konferenční či odkládací stolek. Záleží na Vás, zda sáhnete po neonově zelené, anebo jedovatě růžové. Krok vedle neuděláte ani s fialovou nebo žlutou. A aby Váš stolek v obýváku jen tak nečinně nestál, můžete mu svěřit do opatrování kontrastní doplněk, jako je například několikaramenný svícen. Jestliže však máte obavu, že by podobný kousek nábytku nešetrně rozehnal Vaše kruhy, sáhněte raději po vkusné decentní lampě s nápadem. Svítidla patří mezi spolehlivé recepty, jak dodat interiéru šmrnc. Iluze krbu naplní centrum Vašeho domova skoro tak úspěšně jako otevřené ohniště.

Foto: www.a2designers.se, www.cor.de, Samphoto
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze