Úvod

Výměnou oken můžete ušetřit až 40% nákladů na vytápění

Jeden z hlavních rozdílů mezi bydlením v novostavbě a v historické zástavbě spočívá v nákladech na vytápění. Vynaložené prostředky na provoz staršího objektu mohou být až několikanásobně vyšší. Velká část tepla přitom uniká okny. Jejich výměnou můžete ušetřit až 40% nákladů na vytápění.


Špaletová okna jako součást objektu
Že výměna starých špatně těsnících oken za nová významně přispívá ke snížení nákladů na vytápění, ví každý. Ne vždy je však tato výměna jednoduchá. Majitelé stylových stavení a obyvatelé chráněných památkových zón, kteří se dívají ven skrze špaletová neboli kastlová okna, musí v rámci výměny oken zachovat původní vzhled objektu. Zatímco u většiny nemovitostí si můžeme v rámci výměny oken vybrat z mnoha typů a materiálových i designových provedení, v případě historických objektů je situace jiná: špaletová okna lze nahradit pouze špaletovými okny. Valná většina majitelů historických objektů proto tuto výměnu oddaluje, neboť nepovažují nahrazení špaletových oken totožnými okny za příliš efektivní. To je však chyba.



Výměny oken se nebojte
Moderní špaletová okna sice mají stejný vzhled jako historická okna vyrobená před více než sto lety, ovšem jejich izolační vlastnosti jsou nesrovnatelné. Mezi další přednosti moderních špaletových oken patří delší životnost a ve srovnání s původními příznivější cena. Společnost Okna Šírer špaletová okna pomocí moderních strojů vyrábí, a zároveň provádí jejich montáž. V případě výměny se postará o celý proces volbou oken počínaje a úklidem konče, včetně likvidace použitých špaletových oken. Přestaňte tedy topit pánubohu do oken, když víte, na koho se obrátit. Výměnou oken můžete ušetřit až 40% nákladů. Procesu výměny oken se nemusíte bát, když ho svěříte do rukou zkušených odborníků, kteří pracují s okny prvotřídní kvality. Součástí sortimentu obchodu www.oknasirer.cz je také kování a další doplňky pro špaletová okna, díky nimž bude Váš domov krásnější při zachování svého původního vzhledu.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze