Úvod

Teplo, které umí zkrotit energii a zahřeje

Také se chytáte za hlavu, když přijde účet za energie? Změňte způsob vytápění vašeho domu. Zkušenosti prokázaly, že nejefektivnějším systémem je podlahové a stěnové vytápění.


Společnost Active Elements s.r.o. dodává pro český trh podlahové teplovodní topení HeatUP!. Jedná se o systém, který byl vyvinut ve Švédsku. Právě zkušenosti ze severských zemí prokazují nejvyšší kvalitu. Navíc je tento způsob vytápění úsporný, komfortní a zdraví prospěšný (zejména pro astmatiky).

Živý akumulátor tepla
Výhodou podlahového topení HeatUP! je činnost s minimálními provozními teplotami. Právě tím dosáhne vysoké účinnosti tepelných čerpadel a nízkoteplotních zdrojů tepla. Díky jedinečné redistribuci tepla rozvádí energii z tepelných zisků do celého objektu. V podstatě to znamená, že celý objekt pracuje jako akumulátor. Tato funkce zajišťuje příjemné vnitřní klima domu, zejména v přechodových obdobích roku a také v létě.



Široké možnosti a výhodná regulace
Systém HeatUP! je možné použít v klasických i nízkých skladbách. V nízkých skladbách se potrubí instaluje na pevný povrch podlahy. Celková konstrukční výška včetně stěrky je pouhých 15 mm, což je velká výhoda při opravách starších domů, kde lze navýšit podlahu jen minimálně. Velkou výhodou je rychlá regulace díky malému množství vody v celém systému, který dokáže reagovat na teplotní změny v řádu několika minut. Malé množství vody také brání přetápění objektu a tím zaručuje nízké provozní náklady za vytápění.

system vytapeni HeatUP!

Podlahové topení v halách
Podlahové topení HeatUP! má ve stavebnictví široké možnosti uplatnění. Kromě rodinných domů, je podlahové vytápění velkým plusem v průmyslových a skladových halách. Tento systém zajišťuje ideální rozložení teplot v prostorech s vysokým stropem, protože udržuje nejoptimálnější teplotu v pobytové zóně do 2 metrů nad podlahou. Na rozdíl od jiných způsobů vytápění, kdy bývá nejvyšší teplota vzduchu pod stropem. Tato výhoda úspory na energie za vytápění v halách ještě více násobí.

podlahove topeni

Kombinace s tepelným čerpadlem

Dalším produktem společnosti Active Elements s.r.o. jsou švédská tepelná čerpadla OCTOPUS Ice Stick. Tato čerpadla vzduch-voda vynikají designem venkovní jednotky, která je bez ventilátoru. Díky tomu se mohou pochlubit jejich tichým chodem. Tepelná čerpadla OCTOPUS Ice Stick jsou zaregistrovaná v programu Státního fondu životního prostředí a Nová zelená úsporám a je tedy možné na ně čerpat dotace.

vytapeni tepelnym cerpadlem

Společnost Active Elements s.r.o. představuje komplexní nabídku švédských topných a chladících systémů, od projektu, dodání, montáže až po uvedení do provozu a jejich servis.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze