Úvod

Jaká vybrat svítidla do ložnice

Ložnice má charakter relaxační místnosti a tomu bychom měli přizpůsobit také volbu osvětlení. Obecně platí, že by svítidla do ložnice měla vyzařovat neostré a pocitově příjemné světlo.


Základní a dekorativní osvětlení ložnice

Základní neboli centrální osvětlení do ložnice slouží k celkové orientaci v místnosti. Centrální osvětlovací prvek by měl vyzařovat neostré a pocitově příjemné světlo. Přece jen, ložnice je místem odpočinku. Trendem je, doplňovat světelnou sestavu zajímavými dekorativními světly, jako jsou například světelné obrazy. Pokud porušujete pravidlo duševní hygieny a Vaše ložnice j zároveň Vaší pracovnou, neobejdete se bez osvětlení pracovního stolu, zpravidla stolní lampy. Její světlo by mělo být ostré.


Večery pod lampičkou

Nedílnou součástí světleného schématu každé ložnice jsou svítidla k lůžku, která mají nejčastěji podobu lampiček umístěných buď nad postelí, v tomto případě se jedná o nástěnná svítidla, anebo mohou stát na nočním stolku. Jejich volbu mimo jiné ovlivňují naše záliby. Kdo si rád čte v posteli a dává přednost tištěným knihám, potřebuje ostřejší osvětlení. Pro práci na notebooku nebo sledování televize postačí měkčí světlo. Osvědčeným světelným zdrojem lampiček do ložnice jsou LED diody, a to pro jejich úspornost a nízkou provozní teplotu. I když pod lampičkou usnete, nehrozí Vám žádné nebezpečí.


Zdroj foto: palnas.cz
, www.artemidecz.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze