Úvod

Tepelná izolace z kamenné vlny

V předchozím dílu našeho seriálu jsme se věnovali zateplení střechy a volbě optimálního izolačního materiálu. Jak již víte, rozhodli jsme se pro izolaci z kamenné vlny, konkrétně pro speciální patentovanou dvouvrstvou desku Monrock MAX E od výrobce ROCKWOOL. A proč jsme zvolili právě tento materiál? Důvodů bylo hned několik.


Kamenná vlna ROCKWOOL
Kamennou vlnu od společnosti ROCKWOOL jsme zvolili na základě doporučení známých, kteří s ní mají dobré zkušenosti. Nehledě na to, že společnost ROCKWOOL patří mezi přední výrobce izolačních materiálů, což je samo o sobě zárukou kvality.



A proč právě Monrock MAX E? Protože tento druh izolace má celou řadu předností. Jedná se o speciální dvouvrstvou izolační desku standardně dodávanou v rozměrech 2 000 x 1 200 mm, nebo 1 000 x 600 mm a tloušťkách od 60 do 240 mm určenou pro tepelnou, akustickou a protipožární izolaci plochých střech, která se vyrábí patentovanou technologií „Dual Density“. Hlavní výhody použití této izolace jsme shrnuli níže.


Výhody použití Monrock MAX E
Tepelnou, zvukovou a protipožární izolaci Monrock MAX E jsme zvolili protože:

• v praxi lze variantně a bezpečně použít jak u rekonstrukcí, tak u novostaveb plochých střech
• je určena pro jedno, dvou i vícevrstvou pokládku a mechanicky kotvené, lepené a zatěžované střešní skladby, v řadě případů jako celý systém
• je variabilní pro kombinace se spádovým systémem ROCKFALL
• má vynikající tepelněizolační a akustické vlastnosti
• splňuje nejvyšší kategorie požární bezpečnosti – reakce na oheň A1
• je vysoce odolná vůči mechanickému namáhání
• její distribuce je podpořena profesionálním technickým a dodavatelským servisem


Kontaktovat můžete bezplatnou linku odborného poradenství – 800 161 161, na Váš dotaz  odpoví produktový odborník a doporučí vhodné řešení.

Technický list izolační desky ROCKWOOL Monrock MAX E


Ploché střechy s izolací ROCKWOOL




S volbou izolačního materiálu jsme spokojeni. Výborně se nám s ním pracovalo a do budoucna je pro nás zárukou stálosti a spolehlivosti. Přece jen zateplení je velmi důležitou součástí každé rekonstrukce.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze