Úvod

Renovace oken je levnější než jejich výměna

Uvažujete o výměně svých oken, protože přestala vyhovovat požadovaným energetickým nárokům, jsou poškozená, anebo kazí vzhled Vašeho bydlení? Kvalitně provedená renovace oken vyřeší Vaše starosti a na rozdíl od jejich výměny Vám ještě ušetří spoustu peněz i času.


Dodatečné zateplení se vyplatí
Mezi nejčastější důvody výměny oken patří požadavek na zlepšení jejich tepelně a zvukově izolačních vlastností. Toho lze s úspěchem dosáhnout také renovací - provedením výměny izolačních skel. Tato výměna je možná i v případě špaletových a zdvojených oken, kdy princip zateplení spočívá ve výměně vnějšího okenního křídla za izolační dvojsklo. Výměna skel se vyplatí především u zateplení starších oken, kdy může ve srovnání s kompletní výměnou oken svým majitelům ušetřit až polovinu celkových nákladů.

renovace oken

Výměna těsnění často stačí

Málokdo si uvědomuje, že životnost dřevěných, plastových či hliníkových oken je několikanásobně delší než životnost jejich těsnění. Pokud Vám zatéká mezi rám a křídlo, anebo profukuje do místnosti, rovněž není třeba měnit hned celá okna, k odstranění nepříjemností obvykle postačí pouhá výměna těsnění. Stejně tak lze chybějící těsnění samozřejmě doplnit. Analogický postup můžete zvolit, když máte problémy s ovládáním oken, zde výměnu oken nahradí oprava (eventuelně výměna) kování.

renovace oken

Krásnější vzhled po renovaci
A pokud Vás trápí, že Vaše okna už dávno nevypadají jako nová, (buď se loupou, anebo mají poškozený povrch), původní vzhled jim navrátí povrchové úpravy, tmelení, broušení, lakování. Estetický dojem v interiéru zejména rekreačních objektů může kazit i vlhnutí kolem oken nebo dokonce plíseň. Zde pomůže oprava připojovací spáry. Jak vidíte, stará okna není nutné měnit hned za nová, renovace oken dokáže odstranit příčinu většiny problémů, profuky počínaje a plísní konče.

Více informací: www.re-1.c
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze