Úvod

Markýzy - ideální řešení zastínění každé terasy

Příjemné posezení na terase našeho domu v horkých a slunečných dnech Vám zajistí výsuvné markýzy. Široký sortiment výsuvných markýz od společnosti SunWay zaručuje, že dokážeme najít vhodné řešení pro každý prostor. Velmi oblíbeným způsobem zastínění se stávají pergoly s integrovaným systémem stínění.


Výsuvné markýzy otevřené
Standardním typem výsuvných markýz, jsou markýzy tzv. otevřené. Tento typ je využíván všude tam, kde je krytí zajištěno stříškou, balkonem nad námi, či jiným stávajícím prvkem.

Výsuvné polokazetové markýzy
Polokazetová markýza je systémový prvek markýzy s krycí stříškou. Markýza je tak trvale chráněna z horní strany proti dešti, sněhu a jiným klimatickým vlivům. Ze spodní strany jsou vidět ramena i hřídel s látkou.

kazetova markyza Scrigno

Výsuvné kazetové markýzy
Na zeď bez krytí je nejvhodnější použití kazetové markýzy. Při zatažení markýzy je hřídel a látka uložena v kompaktním boxu a je tak ochráněna proti jakýmkoliv klimatickým vlivům. Životnost těchto markýz je tam mnohem vyšší. Markýzy lze ovládat manuálně nasazovací klikou, případně pak motoricky pomocí tlačítkového spínače či dálkového ovládání. Manuální ovládání se nedoporučuje u větších ploch a to zhruba od 10m2. Motoricky ovládané markýzy lze navíc opatřit ochranou proti větru či velkému dešti a to formou otřesového či větrného čidla. Tato ochrana je důležitá, jelikož markýzy je v prvé řadě potřeba brát jako ochrana proti slunci, nikoliv proti nepříznivému počasí. Veškerá motorizace je zajištěna pohony a ovladači Somfy.

Společnost SunWay má dlouholeté zkušenosti v oboru prodeje a montáže stínící techniky. Nabízíme stínící techniku od českého výrobce Climax a.s.

stinici technika STOBAG

Od letošního roku získala společnost SunWay zastoupení pro Českou republiku pro prodej a montáž markýz předního světového výrobce firmy Stobag. Jde o švýcarské markýzy s více jak 50 letou tradicí.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze