Úvod

Tepelná čerpadla nejen pro náročné

Moderní technologie umožňují efektivně kombinovat různé zdroje tepla s chladicí soustavou. Jednu z možností představují tepelná čerpadla v kombinaci s vodním podlahovým topením a chladicí větví, ve které jsou zapojeny multifunkční radiátory.


Tepelná čerpadla kombinovaná s vodním podlahovým topením 
Podlahové topení
po celém domě a multifunkční radiátory v obytných místnostech zaručují celoroční tepelný komfort za přijatelné provozní náklady. Tento systém umožňuje nastavit v každé místnosti jinou teplotu. Pokud chcete maximálně využít možnosti a výkon tepelného čerpadla, můžete do systému zapojit ohřev užitkové vody nebo bazénu. 

                
1 - solární panely
2 - akumulační zásobník
3 - čerpadlový modul
4 - centrální řídící jednotka
5 - interní jednotka tepelného čerpadla
6 - čidlo venkovní jednotky
7 - multifunkční radiátor topí nebo klimatizuje
8 - radiátor
9 - koupelnové topné těleso
10 - sprcha
11 - vana
12 - tepelné čerpadlo

Úsporné multifunkční radiátory
Multifunkční radiátory fungují na podobném principu jako klimatizace, a proto ji svým vzhledem připomínají. Velký přínos multifunkčních radiátorů spočívá v rychlé reakci na zvýšení teploty. Z tohoto důvodu jsou tato zařízení přínosná nejen pro majitele velkých domů, ale i pro hoteliéry. Stačí jen dát povel topnému systému a udržovací teplota se zvýší na požadovanou pokojovou teplotu. 

  

Výhodnější sazba za elektřinu
Další nespornou výhodou je zde možnost čerpání o 2,5 Kč/kW nižší sazby za elektřinu pro tepelná čerpadla, kterou můžete využít pro ostatní spotřebiče v domácnosti. Nehledě na to, že ve srovnání například s elektrokotlem, nebo přímotopem tepelné čerpadlo spotřebuje pouhou 1/3 energie.

Digitalizovaná domácnost pod kontrolou
Celý systém včetně čerpadla lze napojit na dohledový systém. Nároční zákazníci rovněž ocení systém centrálního řízení vytápění, žaluzií, veškerých spotřebičů, atd. Systém lze ovládat z webového rozhraní kdekoli na světě, takže si již v průběhu Vašeho návratu z dovolené můžete doma zatopit. 

 

Optimální řešení Vašemu domu na míru
Že byste si takovou domácnost přáli, ale nevíte, na koho se obrátit? A-TECHNOLOGY s.r.o. navrhne optimální řešení Vašemu domu na míru. Udělejte svůj první krok ke své komfortní domácnosti a navštivte www.a-technology.cz.

www.a-technology.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze