Úvod

Získejte neomezený výhled díky střešnímu oknu nové generace

Žijete v podkrovním bytě nebo máte rodinný domek s pokoji v podkroví? V tom případě nám určitě dáte za pravdu, že jedním z mála neduhů těchto prostor jsou právě okna. Střešní okna jsou zpravidla hůře ovladatelná, náročná na údržbu a co se výhledu týče, není to vždy kdovíjaká podívaná.


Okna v podkroví trápí spoustu lidí. Nejenže se díky svému umístění hůře udržují a jejich čištění tak kolikrát vyžaduje doslova kaskadérské kousky, ale ani co se týče již zmiňovaného výhledu nebo obsluhy, nemůže být řeč o pohodlnosti. Jestliže ani vám střešní okna nedají spát a vy hledáte řešení, jak styl svého bydlení dotáhnout k dokonalosti, pak pro vás máme jeden šikovný tip.

vyklopne-kyvne okno znacky FAKRO

Okna nové generace

Střešní okno preSelect představuje příjemnou změnu a zároveň daleko vyšší komfort. Jedná se o okno nové generace, které disponuje celou řadou šikovných funkcí a vlastností, pro které si jej jistě i vy brzy zamilujete.

Výklopně-kyvné okno preSelect umožňuje hned dvě funkce otevírání - výklopnou a kyvnou. Vzhledem k tomu, že jsou funkce oddělené, je při otevírání zajištěna maximální stabilita a zvyšuje se i bezpečnost při užívání. Snadno se tak zbavíte strachu či nepříjemných pocitů, které vás při otevírání původních střešních oken či při výhledu z nich sužovaly.

stresni okna preSelect

Pohodlí, které si oblíbíte

Výklopně-kyvná střešní okna preSelect mají inovativní systém kování. To zajišťuje v daném okamžiku možnost otevření pouze jedním směrem, aniž by byla narušena stabilita. Kyvná i výklopná funkce otevírání je zajištěna přepínačem preSelect. Ten se nachází v horní polovině rámu a je přístupný po otevření křídla.

Na dolní části křídla naleznete kliku Elegant, díky které budete moci střešní okno otevírat s doposud nevídanou pohodlností. Klika zároveň umožňuje spárové větrání ve dvou polohách. Křídlo disponuje pojistkou, jejímž úkolem je zajistit snadné mytí okenní tabule v poloze pootočené o 180 °.

okna PreSelect2

Jaké výhody nabízí nové výklopně-kyvné střešní okno preSelect2?
Oproti první verzi výklopně-kyvného střešního okna určeného do podkrovních prostor nabízí preSelect2 výklopnou funkci v rozsahu do 45 °, což je o 30 % více, nežli u předchozí verze. Další výhodou je pohodlnější přístup k přepínači preSelect, který je umístěn v dolní části rámu a je tak přístupný po otevření křídla.

vyklopne-kyvna okna preSelect

Díky technologii thermoPro se viditelně zlepší energetická účinnost oken, díky které se automaticky upraví zdravé mikroklima a zároveň dojde ke snížení nákladů na vytápění či chlazení podkroví. Střešní okna preSelect2 disponují čtyřnásobným systémem těsnění, jehož úkolem je zajistit dostatečnou těsnost oken i v extrémních povětrnostních podmínkách. Ventilační klapka V40P, která je součástí výklopně-kyvného okna, nabízí automatickou regulaci větrání a zajišťuje tak přísun optimálního množství vzduchu.

Tak už víte, jaká střešní okna jsou pro vás ta pravá?
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze