Úvod

S LED svítidly doma ušetříte 80-90 % nákladů na osvětlení

O LED osvětlení se hodně hovoří. Především se zdůrazňují jeho výhody v kontrastu s jinými druhy osvětlení. V čem spočívají? A kde a jak můžete LED osvětlení úspěšně využít? Samozřejmě i ve vašem bytě. Například vám pomůže ušetřit velké množství energie, což je v dnešní době žádoucí.


Svítí i desetitisíce hodin
Ano, je to tak. V případě LED světel odborníci upozorňují hlavně na jeho úspornost, která je v seznamu výhod těchto světel kladena na první místo. Když si porovnáte klasické žárovky s LED světly, druhá varianta v úsporách jednoznačně vítězí. Ba dokonce ani velice oblíbené žárovky úsporky nedokážou LEDkám v žádném případě konkurovat. Bez potíží vydrží svítit desetitisíce hodin. Dokonce se daří docílit i sta tisíc hodin. Schválně, zkuste si někdy spočítat, kolik byste za tuto dobu spotřebovali klasických žárovek.

LED pásky jako funkční prvek i elegantní dekorace

LEDky mohou mít spoustu podob. Oblíbené jsou třeba LED pásky. U nich se například uvádí, že proti konvenčním svítidlům dokážou ušetřit až 80 % energie. Převedenou do řeči čísel, za rok můžete takto v domácnosti ušetřit klidně tisíce korun, a to už se samozřejmě vyplatí. Plusem těchto pásek je jejich ohebnost. 3M oboustranná lepicí páska zajistí, že se dají instalovat prakticky kamkoliv, což je další nezanedbatelná výhoda. Můžete z LED pásek vytvořit jak klasické osvětlení, tak třeba i podsvícení v určitých místech nebo designový doplněk.

Žárovky s mimořádnou životností
Stejnou kategorií jsou také LED žárovky s mimořádně dlouhou životností 50 tisíc hodin. Když klasickou žárovku vyměníte za její LED alternativu, je to totéž, jako kdybyste si do kapsy strčili 80-90 % procent nákladů na osvětlení v případě původní žárovky. Tolik s LEDkou ušetříte. Existuje jich spousta variant a hodí se kamkoliv – domů, do obchodních prostor, kanceláří, ale i do průmyslových továren nebo jako veřejné osvětlení.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze