Úvod

Rohové kuchyně i do menších interiérů

Hlavní výhoda rohové kuchyně spočívá v tom, že nabízí praktické kompaktní řešení, díky čemuž se může dokonale přizpůsobit také potřebám menšího interiéru. Ovšem pokud se máme radovat z těchto výhod, musíme správně zvolit rohové skříňky.


Základ uživatelského komfortu
Rohové kuchyně nachází své uplatnění především v místnostech, které nejsou příliš prostorově velkorysé, kde se snažíme využít každý centimetr místa. Díky své kompaktnosti se těší velké oblibě také majitelů větších interiérů. Správná volba skříněk je základní podmínkou uživatelského komfortu. Pokud není tato podmínka splněna, naše práce v rohové kuchyni může být poněkud neefektivní. Z tohoto důvodu se vyplatí nepodceňovat výběr skříněk.

 
Šuplíky s vnitřním vybavením.

Spodní skříňky jsou praktičtější
Lákavou variantu nabízejí závěsné skříňky, umístěné na stěně. Je však pouze otázkou času, než zjistíte, že jsou těžko přístupné. Z tohoto důvodu se mnohem více osvědčily spodní skříňky.

 
Plnovýsuv rohový s vnitřním vybavením.

Zvažte relaci mezi cenou a komfortem
Velké oblibě se těší rohové skříňky, které pořídíte včetně vnitřního vybavení, tedy výsuvů a plnovýsuvů. Bohužel hlavní nevýhoda této šikovné varianty spočívá v její vysoké pořizovací ceně. Cenově přijatelnější řešení představuje systém důmyslně umístěných polic. Zde je však hlavní nevýhodou komplikovaná dostupnost k předmětům umístěným v zadní části skříňky. Naproti tomu velice praktické jsou drátěné programy, ovšem také zde musíme počítat s vyšší cenou. Jak vyplývá ze zkušeností, relaci mezi cenou a komfortem se vyplatí důkladně zvážit.

Foto: Kuchyne-oresi.cz, Blum.com, Homedesigntoday.com

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze