Úvod

Na práci v kuchyni musíte vidět! Jak vyřešit osvětlení kuchyňské linky?

Kuchyně je pro mnoho z nás nejdůležitější místností v celé domácnosti. Zde připravujeme chutná jídla, sedáváme s rodinou u jednoho stolu, hostíme návštěvy. Primárním úkolem kuchyně je příprava jídla, což je činnost pro spoustu lidí zábavná, vítaná a možná i relaxační. Možná i vy vaření, pečení, smažení, flambování a další aktivity milujete a rádi se jim věnujete. Důležité ale je, abyste si při práci zajistili bezpečí - především pak abyste na ni viděli.


A teď jedna otázka přímo pro vás: máte vyřešené osvětlení ve vaší kuchyni?
Jak dostatečně osvětlit kuchyňskou linku Kuchyňská linka je neodmyslitelnou součástí kuchyně. Nejenže celý interiér zdobí a dělá jej útulnějším, ale především vám poskytuje zázemí pro vaření. Proto si teď řekneme, jak kuchyňskou linku šikovně osvětlit.

• LED světla na spodní stranu skříněk
Máte-li ve své kuchyni horní skříňky, využijte je pro osvětlení pracovní plochy. Pořídit si k tomu můžete praktické LED pásky, které stojí pár korun a dají se snadno připevnit - zpravidla jsou samolepicí, takže když sejmete ochrannou část pásky, tou lepicí částí LED osvětlení jednoduše přilepíte na spodní stranu horních skříněk. Světlo pak šikovně osvětlí pracovní plochu a vy tak na svou práci uvidíte.

bodove osvetelni v kuchyni

• Bodová světla nad kuchyňskou linku
Další možností, jak osvětlit pracovní plochu, opět není náročná. Budete potřebovat bodová světla, která nainstalujete přímo do stropu nad kuchyňskou linku. Možností je samozřejmě více, některá bodová světla se instalují do zdi a je tedy potřeba trocha stavebních úprav, jiné se pouze přišroubují ke stropu.

• Samostatná světla nad kuchyňský ostrůvek

Pokud máte v kuchyni kuchyňský ostrůvek, věnujte mu samostatné osvětlení. V tomto případě nemusíte nic složitého vymýšlet, stačí vybrat vhodné osvětlení, které bude svým designem odpovídat stylu vaší kuchyně a připevnit jej do stropu přímo nad kuchyňským ostrůvkem.

osvetelni kuchynskeho ostruvku

Na menší ostrůvek postačí jedno světlo doprostřed, pro větší doporučujeme volit světla dvě a umístit je nad okraje.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze