Úvod

Jak vybrat správnou firmu pro rekonstrukci bytu

Pokud se jednou rozhodneme pro kompletní rekonstrukci bytu, měli bychom mít na paměti, že se nejedná o lehkou věc, která je za den hotová. Každý, kdo si tímto procesem již prošel, Vám potvrdí, že nemusí jít vše podle plánu a že se stavební firmou mohou být problémy, jak v komunikaci, tak v kvalitě odvedené práce. Jak tedy oddělit zrno od plev a vybrat tu správnou stavební firmu?


Investujte rozvážně
V první řadě nás jistě budou zajímat peníze, které za odvedenou práci zaplatíme. Zde platí, že nejlevnější neznamená nejlepší. Mnoho firem Vám slíbí kuchyň na míru podle Vašich představ za levný peníz, avšak ve výsledku zapláčete Vy. Materiály budou nekvalitní a po čase Vám může celá kuchyně „spadnout na hlavu“. Pokud máme jasnou představu o tom, kolik jsme ochotni investovat do rekonstrukce kuchyně na míru nebo celého bytu, musíme si nechat vypočítat cenovou kalkulaci, která nám s výběrem firmy pomůže.

Naba Stav rekonstrukce kuchyně

Nepodceňujte reference
Každá stavební firma se pyšní svými pracemi, ale jak poznat, které jsou za tu cenu opravdu kvalitní? Nejlepšími rádci, nám budou reference spokojených zákazníků. Můžeme hledat samozřejmě v diskuzích na internetu a nebo si udělat nejeden výlet a podívat se hotové práce, popřípadě zjistit od zákazníků, kde se vyskytly chyby a problémy, či jestli jsou s rekonstrukcí koupelny, kuchyně i celého bytu spokojení. Pokud v přehledu referencí jsou kontakty na majitele rekonstruovaných objektů neváhejte jim zavolat a zeptat se na jejich zkušenosti přímo. O kvalitní stavební firmě je také slyšet a je vidět. Pokud se o firmě dočtete v magazínu či časopisu o bydlení, určitě je to dalším faktorem pro výběr, protože se většinou píše o ověřených firmách se spokojenými zákazníky a se znalostmi v oboru. Pečlivě si prohlédněte také internetové diskuze a recenze dané firmy.

Naba Stav ložnice po rekonstrukci

Smlouva odhalí podvodnou firmu
Smlouva je velmi důležitá a mnohdy problémová. Někdy se ve smlouvách objevuje slovíčkaření a měla by být postavena tak, aby se zamezilo zbytečnému navyšovaní investovaných peněz a oddalovaní termínu dokončení. Pokud ve smlouvě objevíte nesrovnalost, trvejte na jejím přepracování. Pokud dostanete více kopii smluv k podepsání, pečlivě zkontrolujte, zda jsou opravdu totožné. Spolu se smlouvou dodejte také list Vašich požadavků, na kterých jste dohodnuti, aby se zamezilo případným pozdějším dohadům, co v ceně bylo a co ne.

Prodlužte si záruku

Důležitým ukazatelem kvality je také poskytovaná záruka, čím delší je, tím větší je šance, že se Vás stavební firma nepokusí podvést a za kvalitou odvedené práce si stojí. Podlé zákona musí firma poskytnout tříletou záruční dobu, avšak některé firmy nabízejí i delší, což je jenom plus pro Vás. Pokud delší záruku nenabízejí, stejně zkuste prodloužení vyjednat za menší poplatek. Pokud se bude firma prodloužení záruky podezřele bránit, poznáte, že není něco v pořádku.

Naba Stav ukázky rekonstrukcí

Je zřejmé, že výběr správné firmy pro kompletní rekonstrukci bytu, není zrovna jednoduchý. Je třena ohlížet se na více faktorů, které nám toho prozradí více. Pokud se rozmýšlíte nad více možnostmi, zkuste porovnat odvedenou práci návštěvou několika bytů, nebo si smluvte nezávaznou návštěvu technika, který dorazí do místa Vašeho bydliště a probere s Vámi veškeré náležitosti, seznámí Vás s tím, co bude potřeba a možná odhadne i předpokládanou cenu.

naba stav logo
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze