Úvod

Propojení obývacího pokoje s kuchyní má svá pravidla

Propojení dvou místností v jednu je trend poslední doby, kterému podléhá stále více lidí. Nejčastěji můžeme tohle propojení vidět v rámci kuchyně a obývacího pokoje, což s sebou přináší hned několik výhod: i při vaření či jiné činnosti v kuchyni můžete trávit čas s rodinou, nebo když budete mít návštěvu, nenecháte ji několik minut o samotě v obýváku, ale budete se jim moci věnovat i při přípravě pohoštění.


Těch výhod je samozřejmě více, o nich se ale v dnešním článku rozepisovat nechceme. Naopak se s vámi chceme podělit o rady, které vám přijdou vhod ve chvíli, kdy se rozhodnete tento trend uplatnit i u vás doma. Spojení kuchyně s obývákem totiž má svá pravidla.

Když se dvě místnosti spojí v jednu

Propojení kuchyně s obývacím pokojem může být pro mnohé z vás něco jako nebe a dudy. Na první pohled dva naprosto odlišné interiéry mají najednou tvořit jeden. Jestliže si pohráváte s otázkou, zda to vůbec jde, odpověď je jednoduchá: jde!

Propojeni dvou mistnosti v jednu usetri misto

Důležité ale je, nad tímto krokem hodně přemýšlet a plánovat. Nestačí jen probourat příčku rozdělující tyto dvě místnosti. Oba interiéry spolu musí navzájem ladit, v opačném případě to bude vypadat chaoticky a vůbec ne dobře.

Stejné barvy, stejný styl
Zkuste si představit propojení čistě moderní kuchyně s rustikálně pojatým obývacím pokojem. Pokud se při takové představě ošijete a ihned vás napadne, že je to nesmysl, budeme s vámi souhlasit. Přesně tohle je totiž ten případ zvaný nebe a dudy, nebo také každý pes jiná ves. Nefunguje to. Pamatujte tedy, že oba interiéry musí mít stejný styl - a záleží jen na vás, zda to bude rustikální, retro, moderní nebo v poslední době oblíbeném stylu Provence.

Zarizeni v jednotnem stylu je dulezite

To samé platí i při výběru barev. Pokud budete mít sytě zelenou kuchyni a propojíte ji s červeným obývákem, možná vám to hned nepřijde tak špatné, jenže tím nedosáhnete vytvoření jednoho celku. Barvy nemusí být úplně stejné, i co se týče odstínu, klidně můžete jednu místnost vymalovat do sytě žluté a na tu druhou použít jemně pastelovou barvu.

Opticky větší bydlení
Propojení kuchyně s obývákem má jednu velkou výhodu právě v tom, že vznikne jeden velký otevřený prostor. Pakliže byly obě místnosti samy o sobě malé, jejich spojením opticky přidáte několik centimetrů a doma se tak rázem budete cítit o něco lépe.

Priklad dokonale zvetseneho prostoru

Rada na závěr
Na závěr dnešního článku pro vás máme ještě jednu užitečnou radu. Pokud se rozhodnete pro propojení obývacího pokoje s kuchyní, určitě investujte do pořízení kvalitního odsavače par. Přeci jen v kuchyni se vaří, vznikají zde různorodé pachy a vůně a ty se díky absenci dveří dostanou i do další místnosti. Odsavač par se postará o to, že vůně jídla zůstane v kuchyni a nenaruší dojem obývacího pokoje. Navíc se tím vyvarujete nadměrné vlhkosti.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze