Úvod

Na montáži plastových oken rozhodně nešetřete

Pořizujete si plastová okna? Nezapomeňte, že se z nich budete radovat pouze v případě, že jejich montáž svěříte spolehlivému dodavateli nebo autorizované firmě!


Nepodceňujte výběr dodavatele
Při koupi plastových oken se vždy vyplatí, obrátit se na specializovanou firmu, která zároveň provádí odbornou montáž. Tedy buď přímo na dodavatele, u kterého okna koupíte (např. na www.oknoplastik.cz, který se vedle prodeje oken postará také o jejich následnou montáž), nebo na jinou autorizovanou firmu s bohatými zkušenostmi a dobrými referencemi. Tímto krokem si ušetříte spoustu starostí. 
Na trhu se totiž bohužel setkáme i s takovými montážními firmami, které neodvedou kvalitní práci, nebo ji neodvedou v požadované lhůtě. Mnoho zákazníků podlehne jejich nabídkám ve snaze ušetřit část svých finančních prostředků, často toho však v budoucnu litují. Jinými slovy montáž oken je služba s charakterem dlouhodobé investice, na které není radno šetřit. 

Co je dobré vědět
Přestože montáž oken zpravidla svěřujeme odborníkům, je dobré, mít alespoň přibližnou představu o tom, jak se provádí. Pokud měníte stará okna, musíte je nejprve vysekat a vypáčit. Po očištění se do zdi ukotví rám plastového okna. Zde je důležité správné usazení rámu, který je nutné vyrovnat ve všech osách. Vnější rozměr rámu okna je menší než rozměr stavebního otvoru. Vzniklá mezera se vyplňuje polyuretánovou pěnou a zabezpečuje se proti vlhkosti. 
Pak přicházejí na řadu zednické práce, tedy začištění a zatmelení okolních spár. Nakonec se vyhladí omítka kolem oken a místnost se vymaluje. 
Tip: Před montáží oken je nejlepší pečlivě vyklidit místnost, případně zakrýt těžší části nábytku. Podlahu doporučujeme ochránit novinovým nebo raději kartonovým papírem.

Seriál: Nová okna

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze