Úvod

Rozmanitost obývacích pokojů

Říká se, že obývací pokoj je srdcem domácnosti. Je to místnost, ve které společně s rodinou trávíte nejvíce času, zvete sem i své přátele. Obývák je zkrátka takovou vizitkou rodiny a jeho úkolem je reprezentovat v tom nejlepším světle. Možností, jak si tento interiér zařídit, je nespočet - někomu se líbí čistý moderní design, další dá naopak přednost dobře známému retru, jiný se zase nadchne pro minimalistický styl.


Do dnešního článku jsme pro vás ukryli inspiraci na zařízení obývacího pokoje. Prohlédněte si jednotlivé styly a zkuste si upřímně odpovědět na otázku: je přesně tohle to, co bude našemu obýváku slušet?

Přírodní barvy a dřevo
Obyvaci pokoj zarizeny v prirodnich barvach a s prirodnimi materialy pusobi skvostne


I když je v současné době k dostání velké množství materiálů, dřevo je stále považováno za to nejoblíbenější. A rozhodně právem! I vy možná neodoláte vůni masivního nábytku, které nejen dobře vypadá, ale je příjemné i na dotek. Dřevo v kombinaci s přírodními odstíny, kterým dominuje hnědá, zelená nebo oranžová, vytvoří obývací pokoj v souladu s přírodou. ení přesně tohle ta představa, kterou nosíte v hlavě?

Oblíbené retro
Obyvak v retro stylu nemusi byt jen pro odvazne

Co je staré, to je nám dobře známé a tím pádem i dobré. Nemáme pravdu? Možná se i vy nejraději držíte oblíbených věcí, byť jsou staršího data. A není na tom nic špatného! Zkuste tedy oblíbený retro styl přenést i do vašeho obývacího pokoje. Vsaďte na starší design pohovky, která se stane dominantou interiéru, doplňte ji o křeslo zvané ušák a přidejte konferenční stolek na čtyřech úzkých nožkách.

Obývák propojený s jídelnou
Propojte si obyvaci pokoj s kuchyni, ziskate velkorysy prostor

Spojení dvou na první pohled neslučitelných místností je trend poslední doby. Přináší s sebou hned několik výhod, proto by pro nás bylo velkým překvapením, pokud byste tomuto trendu nepodlehli i vy. Propojením dvou pokojů vytvoříte jeden větší, prostornější a na pohled vzdušnější. Důležité je v tomto případě pohrát si s barvami i stylem nábytku, aby výsledek nepůsobil chaoticky a neuspořádaně.

Čistý design

Moderni hladke linie slusi kazdemu obyvaku

Žádné zbytečnosti, kýčovité doplňky ani cetky - tak by se dal stručně vystihnout obývací pokoj zařízený v duchu čistého designu. Tomu vládnou ostré linie a decentní barvy, nejčastěji je to kombinace bílé, šedé a černé. Takový obývací pokoj by se okamžitě stal perlou celé vaší domácnosti, záleží ovšem na tom, zda je to vaše idea o dokonalém obýváku, v němž chcete s rodinou trávit čas. Na někoho může působit sterilně, až neosobně.

Zámecký styl
Obyvaci pokoj v zameckem stylu potrebuje patricny prostor

Pokud se ve svém obývacím pokoji chcete cítit doslova jako na zámku, je tohle možná přesně to pravé, co hledáte. Zařízený interiér v zámeckém stylu je honosný, luxusní a netradiční. Zaručujeme vám, že pokud byste si do takového pokoje pozvali hosty, s největší pravděpodobností by jim brada klesla na váš drahý koberec. Ne všem ale tento styl musí padnout do noty. Je totiž pravda, že tohle už je tak trochu extrém a navíc je potom vhodné do stejného stylu ladit celou domácnost, což není zrovna levné.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze