Úvod

Proč vybrat bydlení v dřevostavbě?

Přemýšlíte nad novým bydlením, a jako jednu z možností zvažujete i stále oblíbenější dřevostavby? Ty se v posledních letech těší nevídanému zájmu, a počet jejich příznivců tak nezastavitelně roste. Zatímco u nás se dřevostavby teprve zabydlují, ve světě jsou dlouholetou tradicí. Bydlení v domě s dřevěnou nosnou konstrukcí slibuje hned několik výhod. Tak si je pojďme společně představit!


3+1 důvod, proč dát přednost životu v dřevostavbě
Hned na okraj je nutno zmínit, že dřevostavby dávno nejsou těmi nevzhlednými objekty s nízkou životností, jak si je stále mnoho lidí představuje. Technologické postupy výrazně pokročily vpřed, a moderní domy založené na bázi dřeva jsou tak mnohem kvalitnější. Nechte tedy předsudky stranou, víte jak se říká: nesuď knihu podle obalu!

Důvod první: rychlejší bydlení
Pokud chcete bydlet ve svém a chcete to co možná nejrychleji, jeví se právě dřevostavby jako dobrý nápad. Stavba takových domů je totiž mnohem rychlejší, nežli stavba klasických zděných objektů. V tomto případě si na své hnízdečko lásky počkáte jen několik týdnů, podle toho, jaký typ dřevostavby si vyberete. Nejenže tak ušetříte čas, ale především peníze.



Důvod druhý: bydlení ohleduplnější k životnímu prostředí
Stále více lidí žijících mezi námi se snaží žít v souladu s přírodou, a být co možná nejohleduplnější k životnímu prostředí. Pokud vám leží na srdci snaha zatěžovat prostředí okolo vás co možná nejméně, pak je pro vás volba dřevostavby trefou do černého. S ohledem na energetickou náročnost výstavby se dřevostavby řadí k těm nejméně náročným. Nejenže životnímu prostředí neuškodí jejich rychlá výroba, ale zároveň i dřevo představuje jasné plus - je to přírodní, plně recyklovatelná a snadno obnovitelná surovina.

Důvod třetí: nízké náklady na vytápění
Pokud je zima dlouhá a studená - asi jako byla letos - pak se náklady za vytápění cihlového domu mohou vyšplhat pořádně vysoko. Přeci jen trvá nějakou dobu, než se stěny domu zahřejí, a to stojí nemalé peníze. V dřevostavbě díky použitému materiálu poznáte citelné teplo mnohem dříve. Pokud je stavba navíc navržena tak, aby splňovala tepelně-izolační vlastnosti, pak se nemusíte bát ani toho, že by vám stěny v domě rychle vychladly. Za výhodu lze jednoznačně označit i fakt, že při vytápění dřevostavby nedochází ke srážení vlhkosti na zdech.



Důvod čtvrtý: větší flexibilita pro úpravu bydlení
Ačkoli si na začátku vyhlédnete danou dřevostavbu a zamilujete se do ní, nejen díky vnějšímu vzhledu, ale i pro její vnitřní uspořádání, může se během stavby stát, že si to rozmyslíte. Najednou si dáte dvě a dvě dohromady a zjistíte, že to či ono chcete jinak. V případě cihlového domu by to znamenalo jasnou překážku a velké zdržení: musela by se zbourat příčka, mohla by se narušit nosnost, či statika… I tady mají dřevostavby jasně navrch. I když si cokoli rozmyslíte, úprava bývá mnohem rychlejší, snadnější a cenově méně nákladná nežli v cihlovém domě.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze