Úvod

Obklopeni přírodními materiály

Bydlení v obklopení přírodních materiálů je nejen vkusné a nadčasové, ale také přirozené, a tudíž zdravé. Neomezuje se pouze na zařizování interiérů, ale začíná již samotnou stavbou.


Přátelské prostředí pro život
Přírodní materiály mají blahodárný vliv na duševní zdraví člověka. Na rozdíl od těch syntetických vytvářejí zdravé prostředí a nezatěžují organismus škodlivými výpary. Dřevo, dýha, proutí, anebo bambus nepůsobí stroze ani v minimalisticky pojatém interiéru. Ovšem ve spojení s rustikálním designem dokážou tyto materiály vytvořit neobyčejně útulné prostředí, které je učiněným balzámem na lidskou psychiku. Sklo, kov, kámen a jejich kombinace působí poněkud chladnějším dojmem, a proto je doplňujeme keramikou, kůží, anebo bambusem. Přátelskou náladu v interiéru podpoří výmalba v některém ze zemitých odstínů.

Vše začíná stavbou
Bydlení v obklopení přírodních materiálů se neomezuje pouze na zařizování interiérů, ale začíná již samotnou stavbou. Na konstrukci domů z přírodních materiálů se nejčastěji používají cihly, dřevo, anebo kámen. Na střechu pak přijdou pálené tašky, došky, měděné plechy, anebo šindele. Ale můžete dát přednost i jiným přírodním variantám. Je z čeho vybírat. Moderní architekturu charakterizuje právě návrat k používání čistých přírodních materiálů. 

Foto: Pixmac.cz

Seriál: Zdravé bydlení
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze