Úvod

Nezničitelné podlahy z PVC, pozor na ně!

Přemýšlíte, jakou vybrat podlahu do jednotlivých místností v bytě či domě? Pak Vám vřele doporučujeme, abyste si o všech zvažovaných materiálech zjistili maximum informací! V našem článečku jsme se tentokrát zaměřili na podlahy z PCV.


Vlastnosti, které oceníte
O podlahách z PVC se říká, že jsou takřka nezničitelné. Na rozdíl od dřeva a podobných přírodních materiálů nevyžadují žádnou speciální údržbu, a jen tak něco je nepoškodí. Tuto vlastnost oceníme především v místnostech, které jsou vystaveny náročnému provozu. V případě soukromých bytů a domů se jedná o kuchyně, případně o technické místnosti, jako je například prádelna. Vzhledem k výše uvedeným vlastnostem podlahy z PVC patří do skupiny podlah, které lze do kuchyně jen doporučit. Když Vám na podlahu vyteče libovolná tekutina, stopy po malé nehodě jednoduše odstraníte vlhkým hadrem a trochou saponátu. Katastrofa nenastane ani v případě, když Vám na podlahu upadne nějaký těžší předmět. 

Druhou podstatnou výhodou, která přispěla k obrovskému rozšíření podlah z PVC v interiérech, je jejich ve srovnání s ostatními materiály nízká cena. Tato cena však nemusí být nutně vykompenzována neatraktivním vzhledem tak, jak tomu bylo dříve pravidlem. Dnes si můžeme vybrat z pestré škály vzorů a motivů. Při výrobě některých druhů podlah z PVC se dokonce používá technika tištěného fotomotivu, která umožňuje takřka dokonalou imitaci dražších materiálů, jako je například dlažba (viz foto), nebo dřevo.

A ještě dodejme jednu sympatickou vlastnost, a to příjemně teplý povrch. Podlahy z PVC Vás nikdy nebudou studit. 

Neekologický materiál
Člověk by řekl, že když si domů pořídí cenově výhodnou a odolnou podlahu z PVC, která se navíc pyšní motivem luxusního materiálu, zabije hned tři mouchy jednou ranou. Vyznačují se však podlahy z tohoto materiálu jen samými pozitivy? Bohužel ne. 

Jak známo, výrobky z umělé hmoty nemají se zeleným myšlením vůbec nic společného. Jsou totiž výsledkem pouze čistě chemického výrobního procesu. Všechny produkty z PVC, podlahy nevyjímaje, v sobě obsahují ftaláty. 

Jedná látky, které podle rozsáhlého výzkumu prováděného týmem vědců Mezinárodního centra pro výzkum vnitřního prostředí na dětech ve Švédsku až trojnásobně zvyšují pravděpodobnost, že děti v budoucnu onemocní astmatem či alergií. Že Vás po tomto argumentu přešla chuť, pořídit si domů podlahu z plastu? Dáme Vám jednu dobrou radu. Zelené pokojové rostliny tyto škodliviny, které se uvolňují do vzduchu v místnostech s položenou podlahou z PVC, celkem spolehlivě pohlcují.

Foto: www.mizellinteriors.com


Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze