Úvod

Jak vymalovat byt

Přestalo to Vašim stěnám slušet? Pak jistě přemýšlíte o tom, jak vymalovat byt. Mezi základní předpoklady úspěchu patří správná technologie postupu a volba barvy, v jejíž společnosti se budete cítit příjemně.


Vymalovat je snadné
Pokud jste se rozhodli, že vymalujete svůj byt, máme pro Vás dvě dobré zprávy. Zaprvé léto je ideální čas pro malování. Stěny rychle vysychají a spoustu věcí můžeme vystěhovat ven. Zadruhé vymalovat byt je mnohem snadnější, než tomu bylo předtím. Nejprve aplikujete penetrační nátěr. Jakmile penetrační nátěr zaschne, v druhé vrstvě nanesete požadovaný barevný odstín. Že nevíte, jaký zvolit? Poradíme Vám. 

     

Vyberte ten správný odstín
Do každé místnosti se hodí jiné barvy. Do ložnice je vhodná modrá, neboť působí uklidňujícím dojmem. Pokud máte pocit, že modrá působí příliš chladně, můžete ponechat dvě stěny bílé. Dětský pokoj snese více barev, například kombinaci červené a modré, stejně jako oranžové a zelené. V kuchyni můžete použít čistou bílou, anebo energickou červenou. Do obývacího pokoje a jídelny paří optimistické barvy, jako je oranžová či žlutá, anebo neutrální béžová a světle hnědá. Do pracovny lze doporučit buď uklidňující zelenou, anebo spirituální fialovou. Koupelna obvykle vyžaduje optické zvětšení, a proto doporučujeme vsadit na světlé barevné odstíny, jako je například tyrkysová.


Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze