Úvod

Nenechte se vykrást během dovolené

Každoroční statistiky Policejního prezídia ČR jsou důkazem skutečnosti, že úroveň kriminality je neustále velmi proměnlivá. Nejvíce exponované je období dovolených, kdy se míra páchání trestné činnosti v bytech a bytových domech zvyšuje oproti jiným měsícům v roce.


Lidé si často neuvědomují, že prázdný byt, v době jejich dovolené, je velkým lákadlem pro zloděje.

I když bydlíte v paneláku nebo bytovém domě či v hustší zástavbě, kde by, jak si říkáte, nemělo nic hrozit, může se stát Váš domov objektem zájmu tzv. „tipera“, jenž je člověk, který tipuje objekty vhodné pro uskutečnění loupeže organizovanou skupinou pachatelů. Zjišťuje veškeré podrobnosti o nájemnících, vztazích mezi nimi, dobách dovolených a rovněž i o vybavení bytů pod záštitou kontrolora energií, podomního obchodníka, úředníka státní správy.

Proto je třeba mít byt zabezpečený. Statisticky nejčastější způsob vniknutí do takového bytu je přes vchodové dveře, a proto jsou nejúčinnější ochranou proti vniknutí kvalitní bezpečnostní dveře s certifikovanou odolností proti vlámání. Odborníci doporučují minimálně 3. Bezpečnostní třídu. Byt můžete mít dobře zabezpečený velmi rychle: Nejefektivnější řešení je k dispozici prostřednictvím expresního režimu - www.sherlock.cz/expresni-dvere - dodání vč. montáže do 7 prac. dní od objednávky, uvedl Tomáš Pospíšil ze společnosti SHERLOCK bezpečnostní dveře, s.r.o.
 
Jak si správně vybrat bezpečnostní dveře?
- Zjistěte si výhody a vlastnosti dveří v poměru k ceně.


- Nejdůležitější vlastnost je bezpečnostní třída, doložená platným certifikátem podle ENV 1627, odborníci doporučují min. 3. bezpečnostní třídu. Pokud v certifikátu není uvedená bezpečnostní třída dveří, může jít o falzifikát.

- Pozor! bod do podlahy není důležitý, ani do všech stran, ani uchycení pantů, ani tloušťka dveří, ani počet uzamykacích bodů! Rozhoduje bezpečnostní třída dveří. Norma ENV 1627 popisuje, jaké namáhání musí bezpečnostní dveře vydržet v dané bezpečnostní třídě. Jak to výrobce zajistí a vyrobí je jeho know-how. Důležitá je celková konstrukce dveří. Příklad – falešným bezpečnostním dveřím nepomůže ani velký počet jistících bodů, dají se překonat za několik sekund (prohlédněte si videa testování bezpečnostních dveří policií na http://www.sherlock.cz/video-test-bezpecnostnich-dveri )

- Ověřte si na certifikátu neprůzvučnost-neboli odhlučnění dveří ( Rw = 37, 39 nebo 42 dB)

- Zkontrolujte, zda je na dveřích těsnění a protipožární páska ( na polodrážce dveří),

- Možnost zdvojeného těsnění – pokud je těsnění na dveřích i na zárubni, snižuje ještě více průnik hluku, vzduchu (pachů) a úniku tepla

- Protipožární odolnost dveří 30 minut zdarma – kromě protipožární pásky mají dveře speciální protipožární výplň, protipožární úprava chrání životy a majetek a při vzniku požáru působí jako bariéra šíření požáru.

- Na výrobním štítku si ověřte prodejcem uváděné vlastnosti dveří (bezpečnostní třídu, protipožární odolnost) a místo původu.

- Pokud vám prodejce slovně popisuje vlastnosti dveří a neumí je prokázat certifikáty (v jazyce, kterému rozumíte), pokud dveře nemají výrobní štítek, na kterém byste si zkontrolovali uvedené vlastnosti dveří, je třeba být obezřetný.

- Ověřte si, zda firma poskytuje NON STOP servis 24 hodin denně i přes víkendy, v noci, např. při ztrátě klíče, při zabouchnutí apod.

- Nenaleťte na „levnější“ prodej dveří bez účtenky a bez daně. Pokud vám takto zakoupené „nepřekonatelné“ dveře vylomí a nebudete mít na dveře doklad o koupi, nedomůžete se svých práv.

- Neuděláte chybu, pokud spoléháte na ověřeného zkušeného výrobce, ideálně nejprodávanější značku, když něco lidé kupují, tak to bude pravděpodobně opravdu dobré, protože kvalitu a výhodnost nákupu prověřilo velké množství zákazníků před vámi.

- Chcete ušetřit? Mnozí zákazníci, kteří si koupili levné „jakože bezpečnostní dveře“ je nyní vyměňují, protože byli vykradeni, nebo se jim dveře rosí, rezaví, vlhnou, plesniví, nepasují, profukuje skrz ně, uniká jimi teplo nebo je slyšet hluk. Pokud si koupíte kvalitní bezpečnostní dveře s certifikovanou odolností proti překonání, s dlouhodobou životností, odborně zakotvené a zabetonované zárubně a montáž provede autorizovaný montážník proškolený výrobcem, ušetříte si dvojí výměnu dveří.
 

Obchodní triky: Na co je třeba si dát pozor?

Na rozlišení faktů od zavádějících informací! Buďte obezřetní, pokud prodejce popisuje produkty jako nepřekonatelné, Nejprestižnější, Nejlepší, Nejkvalitnější, Nejbezpečnější, „prvotřídní ocel“ apod. Co když to jsou právně nepodložené obchodní triky ve snaze získat zákazníka i za cenu nekorektních informací či polopravd. Příliš velké množství superlativ může naznačovat, jaká je korektnost, otevřenost firmy vůči zákazníkovi. Více se také dozvíte na www.sherlock.cz/rady-pro-vase-bezpeci.

Společnost SHERLOCK má své obchodní zastoupení ve všech regionech České republiky. Všichni prodejci jsou vyškoleni a autorizováni pro odbornou montáž bezpečnostních protipožárních dveří všech modelových řad a typů. Vyškolení prodejců značky SHERLOCK, pro odbornou montáž, prochází důkladným certifikačním procesem, kde je důraz kladen na kvalitu a správnost samotné montáže a také na korektnost, obsah a pravdivost poskytovaných informací o dveřích SHERLOCK. Pro kontaktování autorizovaného obchodního zastoupení ve Vašem regionu využijte tento odkaz: www.sherlock.cz/prodejni-mista.
 


Tipy jak neupoutat pozornost zlodějů:
Než opustíte dům nebo byt, nezatahujte závěsy nebo okenní rolety – zloděj bude tušit, že byt je opuštěný. Poproste sousedy nebo přátele, aby Vám po čas dovolené pravidelně vybírali poštovní schránku a kontrolovali, pokud možno, neporušenost bytu.


Podle přeplněné schránky může zloděj rovněž Váš byt vytipovat. Na jmenovku zvonku i poštovní schránky je lépe napsat pouze příjmení, bez titulu a v množném čísle, i když bydlíte sami. Před cizími nebo málo známými lidmi zbytečně nevyprávějte o „Vaší vysněné dovolené“. Také je lepší neuvádět informace o termínu a délce Vaší dovolené na Facebooku a podobných sociálních sítích. Nemůžete si být jistí, kdo se k takovým informacím dostane. Nenechávejte klíče na dohodnutých místech (v květináči, pod rohožkou), právě tam zloději hledají. Často se stává, že před samotným činem vloupání a krádeže, pozorují několik dní Vaše zvyky a časy příchodu – odchodu. Je dobré koupit si časový spínač, který zajistí rozsvěcení světel ve večerních hodinách, aby byt nevypadal opuštěně. V případě rodinného domu je také lepší nenechávat volně dosažitelné ponky, žebříky apod.

Cennosti jako zlato, šperky cenné obrazy a jiné drahé či vzácné vybavení, nenechávejte v prázdném bytě. Uchovávejte je v bytovém trezoru, dnes existují i menší, cenově dostupné certifikované trezory. v takovém případě je však nutné trezor řádně ukotvit. Před odchodem zkontrolujte správnost uzamknutí dveří. Nejčastěji se zloději dostanou do bytu přes vchodové dveře, proto je nejúčinnější ochranou Vašeho bytu pořízení bezpečnostních dveří s certifikovanou odolností proti vlámání.


Pro jakýkoliv dotaz či upřesnění
kontaktujte společnost SHERLOCK – www.sherlock.cz.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze