Úvod

Krásná dřevěná eurookna pro každý dům

Stavíte či rekonstruujete dům a přemýšlíte o tom, jaký typ oken zvolíte? Krásná dřevěná eurookna s vysokými izolačními vlastnostmi a kvalitním systémem montáže do stavby sluší všem domům bez rozdílu.


Dřevěná eurookna domům sluší
Dřevo díky svému krásnému přírodnímu vzhledu sluší domům všech designů. Z tohoto důvodu se stalo oblíbeným materiálem při výrobě eurooken. Eurookna se vyrábějí z různých druhů dřevin, smrkem či eukalyptem počínaje a americkým dubem konče. Velké oblibě se rovněž těší modifikované dřeviny ThermoWood, které se vyznačují vysokou odolností vůči škůdcům, a proto nevyžadují povrchovou úpravu. V ostatních případech povrchová úprava zajišťuje ochranu eurooken, čímž prodlužuje jejich životnost, a samozřejmě také umožňuje sladit vzhled oken s tváří domu a okolním prostředím. Kvalitní eurookna vyžadují obnovu povrchové úpravy až po letech užívání. U dřevěných eurooken Šírer získáte dokonce desetiletou záruku na povrchovou úpravu RSG.



Řešení nejen pro pasivní domy
Vedle pohledové kvality další klíčové kritérium při volbě oken představují nároky na úspory energií a vytápění. Eurookno IV 88 Pasiv navržené pro použití v pasivních domech se speciální konstrukcí eurookna s tzv. teplou okapnicí Gutmann Spree, izolačním trojsklem osazeném v hluboké zasklívací drážce, dvojitým těsněním a robustním profilem tloušťky 88 mm výrazně přispívá ke snížení nákladů na provoz celého domu. Odolná konstrukce ve spojení s bezpečnostním kováním a folií CONNEX je zárukou bezpečnosti a dlouhé životnosti. Ne náhodou poskytuje výrobce 10-letou záruku na povrchovou úpravu a záruku 5 let na celé okno. Součástí dodávky je i montáž.



Kvalitní systém montáže do stavby
Právě kvalitně provedená montáž s využitím moderních těsnících systémů (které na rozdíl od již překonané montáže na pěnu odstraní i ty nejmenší spáry mezi okenním rámem a ostěním) garantuje vynikající užitné vlastnosti eurooken. Aby se okna Šírer mohla pyšnit odolností vůči povětrnostním i mechanickým vlivům a dlouhou životností, montují se pomocí moderního těsnícího systému illbruck i3, který řeší přirozené spojení okna s domem, a to dvěma způsoby: buďto systémem impregnované pěnové pásky illmond Trio+ s velmi kvalitní samolepící vrstvou pro zajištění přirozeného spojení, anebo systémem speciálních venkovních a vnitřních fólií TwinAktiv s vnitřní tepelnou izolací a velmi kvalitní vrstvou zajišťující trvalé spojení okenního rámu s ostěním. Více technických detailů najdete na www.oknasirer.cz.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze