Úvod

Moderní vychytávky, které usnadní váš život

Moderní doba nabízí spousty vychytávek, které sice nutně nepotřebujeme, ale umí usnadnit a zkomfortnit náš život. Proč je tedy nevyužít? V tomto článku se blíže podíváme na dvě vychytávky, které si velmi rychle oblíbíte.


Přístroj, který sám vysaje
První z nich jsou robotické vysavače. Malé, většinou kulaté přístroje, které stačí pouze zapnout a začnou vysávat vaši domácnost. Jsou ideální na údržbu plovoucích podlah, lina a parket. Klasické vysavače sice nenahradí ve všech ohledech, pokud je však budete zapínat pravidelně, úklid zvládnout a vy se tak této nepříjemné aktivitě vyhnete.

S výběrem těchto spotřebičů se pojí několik parametrů, na které je dobré dávat pozor. Ovlivní výkon vysavače a samozřejmě jeho cenu. Pokud ovšem chcete pořídit kvalitní a funkční výrobek, je potřeba vybírat nejen očima, ale i podle technických parametrů. Jistě vám pomůžou i recenze jednotlivých výrobků nebo třeba srovnávací test robotických vysavačů na webu Arecenze.cz, kde najdete dopodrobna rozebrané všechny důležité faktory.

Nejzásadnější je orientace v prostoru. Některé výrobky mají navigaci, pohybují se v prostoru systematicky a pokud se v průběhu vysávání vybijí, po nabití zvládnou dokončit úklid v těch místech, které v předchozím úklidu nestihly vysát. S tím se pojí i výdrž baterie, kapacita není u vše stejná a zatímco některé vydrží v provozu 180 minut, jiní vydrží uklízet pouze hodinu a půl.

Kamera do auta
Další stále oblíbenější vychytávkou je autokamera. Tento přístroj se obvykle dává na přední sklo auta, odkud kamera snímá buďto prostor před vozem nebo i uvnitř automobilu. Ptáte se, k čemu je tato věc dobrá? Pokud se stane nějaká autonehoda, záznamy z takového kamery můžou sloužit jako svědectví. Pokud jste nezpůsobili havárii vy, ale další vůz, díky autokameře se můžete obhájit i s důkazy.

Velice populární jsou třeba v Rusku, kde kamera je brána jako důvěryhodnější než výpověď svědků. Naopak například v Rakousku jsou tyto přístroje zakázané. V České republice se je nemusíte bát používat, je to zcela legální. Více se o této problematice dozvíte třeba na stránkách Wikipedie.

A jakou kameru koupit?
Na trhu najdete spoustu možností a možná budete trochu tápat, která bude spolehlivá a nestane se například, že by se záznamy místo uložení někam ztratily. S tímto vám pomůže například článek Jak vybrat kameru do auta, jenž rozebírá všechny podrobnosti a vysvětlí každý důležitý parametr.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze