Úvod

Luxusní sekačky Honda

Ten, kdo se zajímá o kvalitní bydlení a není mu lhostejná také kvalitní péče o zahradu, ten také dobře ví, že tradiční japonský výrobce Honda patří mezi přední dodavatele špičkové zahradní techniky.


Luxusní sekačky za dostupnou cenu
V roce 2007 svým zákazníkům Honda představila jednu ze svých největších novinek, řadu luxusních sekaček HRX. Tato modelová řada při svém představení tehdy způsobila malou „sekačkovou revoluci“ a ihned se stala vzorem pro dokonalost a elegantní design.
Píše se rok 2013 a Honda opět přichází s novinkou, kterou je motorová travní sekačka Honda HRG536C7. Celá řada naprosto originálních a patentovaných řešení jako jsou Roto-stop®, SMART Drive®, VersamowTM, Twin Blade, Optiflow, Motor Honda s rozvodem OHC a další, byly až doposud výsadou luxusních sekaček Honda, které byly pro mnoho uživatelů téměř nedostupné. Všechny tyto vymoženosti drahých a luxusních sekaček se u Hondy nyní „stěhují“ i do nižších tříd sekaček a nová Honda HRG536C7 se tak staví na špičku v šíři nabídky dostupných sekaček se záběrem sekání 53 cm.



A čím jsou tyto nové sekačky výjimečné? Technická dokonalost sekaček Honda
Podívejme se spolu pod pokličku technických vychytávek Honda. Systém Roto-stop® je jedním z mnoha patentů Honda. Pracuje na principu diskové třecí spojky a umožňuje zapnout či vypnout rotaci žacího nože, aniž by bylo nutné vypínat motor např. během vyprazdňování sběrného koše.
SMART Drive® systém je dalším z patentovaných rešení Honda. Jedná se o důmyslnou kombinaci pojezdové převodovky a ergonomického ovládání rychlosti jízdy. Uživatel tak má možnost pomocí prstů pohodlně a plynule ovládat rychlost jízdy. Přenos síly od motoru je prostřednictvím kevlarového řemínku speciálního průřezu s dlouhou životností, který zamezuje nečekanému a skokovému zabírání.



Kvalita na prvním místě
Srdcem nových sekaček Honda HRG536C7 je, jak jinak, než špičkový, benzínový 4 taktní motor Honda. Sekačka může být vybavena elektrickým startérem a automatickým sytičem podobným těm automobilovým. Moderní rozvodový systém OHC, doplněný dekompresorem, nejenom znatelně usnadňuje startování, ale zaručuje, že ve srovnání s jinými výrobci, patří tyto motory mezi nejúspornější motory s nejnižšími emisemi.
A nakonec toto vše je dokonale usazeno a sladěno na podvozku, vylisovaném z hluboce-taženého ocelového plechu s kataforézní povrchovou úpravou. Robustnost a pevnost podvozku zajišťuje dokonalou absorbci nepříznivých vibrací a díky tvarování žací komory „Optiflow“ je dosaženo ideálního toku vzduchu v prostoru žací komory. Proto sekačky Honda tvoří naprostou a bezkonkurenční špičku v kvalitě sběru a naplnění sběrného koše.



Mulčování trávy je trendy
V současné době je moderní mulčování trávy. Pro dokonalý výsledek skutečného mulčování musí být usečená travní stébla co nejmenších rozměrů. Honda vyvinula a patentovala dvě technologie. První z nich se nazývá TwinBlade. Jedná se o použití dvou žacích nožů současně navzájem odsazených namísto jednoho nože, které zaručí dvojnásobné přeseknutí travního stébla. Druhou z nich je VersamowTM - integrovaný mulčovací systém. Jedná se o přívěru komínku výhozu trávy do sběrného koše s možností snadného ovládání pouze přesunutím jediné páky v horní části podvozku.



Některé věci se popisují jen těžko, musíte je zažít. Vyzkoušejte si novou HRG536C7 nebo jiný model sekačky Honda u některého z prodejců HONDA POWER EQUIPMENT. Jsou to úplně jiné sekačky. Pro více informací navštivte www.honda-stroje.cz.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze