Úvod

Díváte se nejen na TV, ale i pod TV!

Jako je lednička srdcem kuchyně, je zase televizor spolu se svým příslušenstvím středobodem nejednoho obývacího pokoje. A protože se nedíváme pouze na televizní obrazovku, ale občas naše oči zabloudí také mimo ni, chce to nějaký pěkný televizní stolek.


Televizní stolek nebo rovnou celou stěnu
Přestože pro mnohé z nás je tento přístroj často hlavním důvodem, proč vstoupit do obývacího pokoje, neměl by opticky dominovat celému prostoru, naopak, měl by do něho, jak se říká, zapadnout. Toho docílíme umístěním televizoru a jeho kamarádů, jako je přehrávač DVD, videorekordér a dalších, na stylový televizní stolek, případně vsazením televizoru do části obývací stěny, nebo chcete-li televizní stěny. Volba optimálního řešení pochopitelně závisí na tom, jakým způsobem a v jakém stylu je zařízený váš obývací pokoj. 

Televizní stolek
V prostorově velkorysejších interiérech lidé většinou volí samostatný televizní stolek. Je ideální, když je tento kus nábytku designově sladěn s ostatním nábytkem v místnosti, minimálně s konferenčním stolkem. Přístroje umístěné ve stolku tak nebudou působit jako vetřelci, ale jako běžná součást interiéru. 

Televizní stolky se vyrábějí, stejně jako ostatní části nábytku, ze dřeva (používá se například buk, dub, smrk nebo borovice), plastu, oceli, tvrzeného skla a dalších materiálů, a z jejich kombinací. Výrobci pamatují na to, že rozměry obrazovky se stále mění, a tak přizpůsobují stolky těmto parametrům tak, aby také televizor s velkou úhlopříčkou mohl stát na vhodném stolku.

Kde stolky nakoupíte?
Takřka v každém větším obchodě s nábytkem, nebo v zásilkových obchodech. Stačí jen zlehka zaserfovat na internetu. Obchodní dům Ikea má dokonce svou vlastní sekci, která je vyhrazena pouze a jen televiznímu nábytku. 

Přístrojová komunita
Součástí televizních stolků je také prostor k uložení dalších přístrojů, které s televizorem komunikují. DVD přehrávač, setobox, případně videorekordér, vše je pěkně uloženo v přihrádkách stolku, jemuž vévodí obrazovka.

Pokud si nepořídíte pouze stolek, ale rovnou celou televizní stěnu, pak je její součástí také knihovnička na vaše nejoblíbenější DVD tituly, kazety a časopisy. 

Televizní stěny najdete většinou v bytech a prostorech, kde je třeba, šetřit místem. Všechny přístroje se zabydlí ve stěně v jedné části místnosti, zatímco v té druhé můžete mít třeba pracovnu nebo knihovnu.

Výhodou těchto stěn je mimo jiné možnost bezpečného uložení, případně zakotvení vašeho oblíbeného přístroje tak, že malé děti s touhou, dotýkat se obrazovky, na ni jen tak nedosáhnou. Ve vyvýšené přístrojové komunitě je bezpečno. 

Stojánek na ovladače
Dálkové ovládání přestavuje velmi pohodlný způsob ovládání. Bohužel každá krabička má svůj vlastní dálkový ovladač, a tak se tyto ovladače často povalují neuspořádaně po obývacím pokoji. Kdo má smysl pro pořádek a nerad často vstává od obrazovky, aby našel ovladač, který právě potřebuje (což v podstatě stírá výhody dálkového ovládání), jistě uvítá šikovný stojánek na ovladače. 

Na internetu tento výrobek nabízí mnoho zásilkových obchodů, a to v několika cenových relacích a nejrůznějších provedeních. Obývacímu pokoji s černými přístroji určitě bude slušet černý kovový stojánek, který nabízí např. Neckermann. Nebo je libo stojánek z nerezu? Žádný problém. 

Zajímá vás cena? V českých zásilkových obchodech si můžete objednat stojánky na ovladače cca od 200 do 600Kč, ale samozřejmě i dražší. 

Stojánek na ovladače, to už byla poslední třešnička na dortu vašeho domácího kina. Pokud jste předtím vybrali také pěkný stolek nebo stěnu, možná se rádi občas zahledíte i pod televizní obrazovku.

Foto: Samphoto
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze