Úvod

Luxusní koupelny za málo peněz!

Také patříte mezi koupelnové labužníky, kteří by mohli strávit celou zimu ve vyhřáté vaně plné voňavé pěny? Říkáte, že kdybyste z té vany měli ještě velkolepý výhled skrze velkou skleněnou plochu, tak už by Vám nic nechybělo? Nebuďte skromní! Navedeme Vás, co více byste si ještě mohli přát! Luxusní koupelny!


Zlatá koupelna
Hned v úvodu naší výpravy do světa luxusních koupelen nastavíme laťku pěkně vysoko. Koupelna je rodu ženského, a proto se nikdy neurazí, když se ji rozhodnete zkrášlit zlatem, případně drahým kamením. Začněme krátkou zastávkou v nejdražší koupelně světa, která není vyrobena z ničeho jiného než ze zlata. Kdybyste zlatou koupelnu chtěli spatřit na vlastní oči, museli byste za ní pěkně daleko, a to do Hongkongu. Její otec, čínský klenotník Lam Sai-Wing, tímto drahým kovem rozhodně nešetřil. Zlatě se totiž neblyští pouze zařizovací prvky, jako jsou umyvadla a toalety, ale velké množství doplňků – WC štětky nevyjímaje. 

Ptáte se, na kolik by Vás tato koupelna vyšla? Není to tak zlé, v pohodě se vejdete do miliardy korun. Cena zlaté hongkongské koupelny činí v přepočtu zhruba 75 milionů korun. Jestliže po takové koupelně toužíte, dlouho neotálejte. Podle odborníků cena zlata ještě poroste! 

Svět módy je velmi nestálý a proměnlivý, avšak v období ekonomické krize může být investice do zlata (tedy i do zlaté koupelny) více než rozumná. 

Koupelna v záři křišťálu 
Pokud se spokojíte s pohledem na koupelnu vyrobenou z křišťálu, ušetříte za letenky do této přístavní asijské metropole. Stačí si udělat výlet do centra Prahy. Kromě cestovného Vám v kapse zůstane dalších více než 73 milionů korun. Křišťálová koupelna totiž stojí pouze 1 825 000 Kč! Interiér je unikátním spojením značkových skleněných komponentů Swarovski a ručně vyrobených ocelových prvků Kludi. Tato princezna mezi koupelnami (královna byla přeci ze zlata) se jmenuje Dazzling Dream. Nás zde nejvíce zaujal sprchový kout s LED diodami, které pomáhají vytvářet iluzi, že se sprchujete barevnou vodou! Napadá nás jediné. Proč si zde neužít romantické večerní sprchování ve dvou?

Luxus s nohama na zemi
A nyní se trošku vzdalme lákavému světu snů a o to více se přibližme realitě. Pokud toužíte po luxusním vzhledu své koupelny, můžete tak učinit použitím některého z následujících atributů: mramor, marocká či benátská štukovaná omítka, podlahy a nábytek z tmavých tropických dřevin, zapuštěná vana s designovými bateriemi, anebo koupelnová televize. Za zmínku stojí také topná zrcadla, případně obrazy. Technologicky se jedná o přídavná topná tělesa, která zpříjemňují Váš pobyt v koupelně tím, že obohacují interiér citelným přídavkem sálavého tepla. 

Nejedná se o žádné laciné položky, můžeme si je však spíše dovolit nežli zlatou či křišťálovou koupelnu. 

Tip: Kdo si potrpí na spíše na rustikální design (inspirovaný středomořským venkovem), ten si může nechat do koupelny zabudovat širokou vanu s mramorovým obložením a nábytek z masivu světlého dřeva. Na podlahu doporučujeme buďto mramor, anebo levnější kámen, který ho imituje. Pak už nezbývá, než sjednotit design kovových prvků koupelnového nábytku s bateriemi. 

Nemusí být zlato, co se třpytí! 
Vzhledem k cenám zlatých nebo křišťálových koupelen si je většina z Vás s největší pravděpodobností nebude moci dovolit. Doufáme proto, že Vám postřehy z naší výpravy poslouží přinejmenším k inspiraci. Vždyť nemusí být vždy zlato, co se třpytí. Na stěny můžete použít obklady ve zlaté barvě a baterie mohou být jen pozlacené! Drahé kamení lze nahradit skleněnými prvky v rozmanitých barevných odstínech. Vsadíme se, že na první pohled nikdo nic nepozná. Proto se nedivte, jestliže se Vám v koupelně tu a tam nějaké obarvené sklíčko ztratí!

Foto: Samphoto

Přečtěte si také: Designový nábytek
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze