Úvod

Kuchyňský dřez z keramiky – dopřejte si kvalitu

Máte rádi svou kuchyni? Udržujete ji čistou a uklizenou? Jedním z míst v kuchyni, které se denně používá a také se denně uklízí, je dřez. Odstranění barviv ze šťáv a čajů, nebo usazenin z tvrdé vody vám dávají zabrat? Pak si pořiďte dřez z keramiky.


Na keramiku se v dnešní době kovů a plastů neprávem pozapomíná. Přitom je to tradiční materiál s vynikajícími vlastnostmi. Na sklovité glazuře nic pevně neulpí, barviva z ní omyjete stejně lehce jako z talířů, usazenou sůl z vody stačí otřít houbičkou. Keramika je také velmi tvrdá, tvrdší, než jakýkoli jiný materiál, z něhož se dřezy vyrábějí. Proto výborně odolává poškrábání, které je běžným provozním opotřebováním (dna) dřezu. Nepoškrábaný dřez i po mnoha letech vypadá jako nový. A fakt, že keramika vydrží i extrémní teplotní šoky asi nikoho nepřekvapí (vypaluje se přece při teplotách nad 1000oC). Vroucí voda nebo dotyk horké pánve není žádný problém.

Německá společnost Systemceram GmbH je jedním z mála výrobců, kteří se na výrobu dřezů z keramiky vysloveně specializují. Firma uplatňuje progresivní výrobní technologie a na trh dodává velmi široký sortiment keramických dřezů pro všechny myslitelné způsoby montáže do pracovní desky kuchyně.

klasicky keramicky drez Delta 100 v glazure Platin
Klasický symetrický keramický dřez Delta 100 v glazuře Platin.

drez bez odkapu Mera 46
Nejprodávanější model keramického dřezu bez odkapu Mera 46 v glazuře Jasmin.

O něco menší sortiment keramických dřezů určených především pro venkovské či chalupářské kuchyně nabízí anglická společnost Shaws CO. Jsou robustní a v kuchyni upoutají na první pohled. Nabídka kuchyňských dřezů je doplněna sortimentem stylových i moderních baterií.

model Belfast 600 v glazure Magnolia
Historizující model Belfast 600 v glazuře Magnolia.

keramicky dez Brindle v glazure Gronland
Keramický dřez Brindle v glazuře Grönland.

Více se lze dovědět na www.systemceram.cz nebo na tel. 777 601 581. Na požádání vám pošleme tištěné katalogy s cenami.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze