Úvod

Kuchyně je zdravé srdce domova

Zdravé bydlení je nemyslitelné bez zdravého tepajícího srdce, které nemůže být nikde jinde než v kuchyni. Čistá a harmonicky uspořádaná kuchyně je esenciálním předpokladem zdraví všech členů domácnosti.


Bez digestoře to nejde
Při přípravě pokrmů se do prostoru šíří pachy a vzhůru stoupá pára. Kvalitní digestoř s dostatečným výkonem je zárukou toho, že se kuchyňské pachy nebudou šířit do ostatních místností, a zajistí odsávání páry, čímž pomáhá předcházet zdraví škodlivým plísním. 

Harmonické prostředí
Prostředí zdravé kuchyně pomáhají dotvářet také další faktory, jako je například volba a uspořádání nábytku. Pokud při stolování sedíte na nevhodném místě, například zády ke dveřím, nedokážete se na jídlo soustředit, a můžete mít v budoucnu zdravotní obtíže. Zdravá kuchyně je taková, z jejíhož interiéru vyzařuje harmonie a pohoda, a kde si můžeme v klidu vychutnat nejen jídlo, ale i společnost našich nejbližších. V ideálním případě bez rušivých vlivů, jako je například televize. 

Nádobí se počítá
A nesmíme zapomenout ani na zdravé nádobí. Tedy na to vyrobené z materiálů, které neškodí našemu zdraví, stejně jako na to, které umožňuje zdravé vaření. 

Foto: Kuchyne-praha.cz

Seriál: Zdravé bydlení
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze