Úvod

Stolní záhon vám umožní pěstování zeleniny i na balkóně

S přicházejícím jarem, kdy se probouzí příroda a vše se začíná zelenat, mnozí z nás pociťují nutkání zkusit si vypěstovat vlastní rostlinky. Ať už se jedná o bylinky, zeleninu nebo ovoce, z vlastních výpěstků má člověk větší radost a jsou chuťově vždy lepší. Navíc možnost mít po ruce čerstvé bylinky a zeleninu kdykoliv je potřebujeme, ta je k nezaplacení. Ne každý má ovšem tu možnost vlastní zahrádky. Zejména ve městě jsme odkázáni na supermarkety, v lepším případě na květináče za oknem, ve kterých toho ovšem moc nevypěstujeme.


Tradiční výrobce skleníků a potřeb pro zahrádkáře firma Limes Litomyšl si pro letošní sezónu přichystala novinku, která zaujme každého kdo má opravdu chuť si vypěstovat vlastní zeleninu a tím prospět nejen svému zdraví, ale i zdraví své rodiny a přitom není nutné mít k dispozici zahradu. Touto novinkou je Stolní záhon.

Stolní záhon

Díky jeho kompaktním rozměrům je možné jej umístit na balkóny, lodžie nebo terasy. Prostě kam vás napadne a kde máte alespoň trochu místa. Je vyroben z žárově zinkovaného plechu, takže ho lze umístit i ve venkovních prostorách beze strachu ze rzi. V základní ceně má jednoduché zastřešení z polykarbonátových desek, které ochrání vaše výpěstky před rozmary počasí, a díky kterému z něho vytvoříte malý pařník. V případě vydatnější zálivky je stůl vybaven odtokovým kanálem, takže nehrozí přelití rostlin a následné napadení plísněmi. A naopak, aby nedošlo k vysušení kořenových systému rostlin, je stůl vybaven přepadovou výpustí, která společně s vhodně zvolenou zeminou udržuje vhodnou humiditu.

Zinkovaný stolní záhon

Konstrukce stolního záhonu

Stolní záhon lze opatřit ochranným vypalovacím práškovým lakem. Barva tomuto stolu dodá na lesku a prodlouží jeho životnost na několik desítek let. Stolním záhonem se otevírá možnost pěstování všem těm, kteří nemají zahradu se záhony a přesto chtějí vlastní zeleninu nebo bylinky. Navštivte webové stránky www.limes.cz a seznamte se s výrobky společnosti Limes Litomyšl. Věříme že nebudete litovat.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze