Úvod

KDYŽ NA KVALITĚ ZÁLEŽÍ … NÁBYTKOVÁ DVÍŘKA TRACHEA

Držet krok s designovými trendy, pro inspiraci se vydávat na největší italské a německé výstavy, které udávají styl celosvětovému nábytkářství. V holešovské firmě Trachea, a.s., kde vznikají nábytková dvířka a další komponenty, ale dobře vědí, že na prvním místě musí být kromě vzhledu také kvalita. A na té si patřičně zakládají.


„Při výběru nábytku se mnoho z nás soustředí pouze na vzhled a už si neuvědomuje, že kvalitní zpracování bude hrát časem mnohem důležitější roli. Společnost Trachea, působící již téměř 20 let na trhu nábytkových dvířek, pracuje na neustálém zdokonalování strojového zázemí, výrobních technologií a používaných materiálů,“ říká pan Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení Trachea, a.s., největšího českého výrobce nábytkových dvířek.

prisne vyrobni kvalitativni normy
Výroba dvířek probíhá dle přísných kvalitativních norem.

KVALITA, KTEROU UVIDÍME
I když nejsme odborníky, určitě můžeme poznat, kdy máme co dočinění s nekvalitním výrobkem, a kdy naopak držíme v ruce kvalitní nábytková dvířka. „Mezi základní parametry, které si můžete pohlídat i sami, je tloušťka dvířek (standardně má být 18 mm, ale setkáváme se i s pouhými 16 mm). Vyšší tloušťka zajišťuje pevnost a umožňuje také volit ze širšího spektra frézování – jak do plochy dvířek, tak co se týká hran. Dvířka Trachea potřebnou sílu mají, a proto si můžeme dovolit zákazníkům nabízet přes 120 různých druhů frézování,“ říká dále pan Martin Dusík a dodává: „Kvalitu výrobku poznáte i podle záruční doby. U Trachey je záruční doba 5 let, což na trhu rozhodně není standardem. Abychom zákazníkům ukázali, že si za kvalitou a značkou našich dvířek stojíme, rozhodli jsme se je nově opatřovat speciálním hologramem.“

Originalni dvirka Trachea - hologram

Originální dvířka Trachea na sobě mají hologram zaručující kvalitu.

CO SE SKRÝVÁ POD DVÍŘKY
Základem každých dvířek Trachea je speciální jemná středně zhuštěná dřevovláknitá deska, tzv. MDF deska. Nejen její další zpracování, ale také způsob jejího skladování má vliv na konečnou kvalitu dvířek. Zvláště důležitým krokem v produkci dvířek je ten moment výroby, kdy jsou dvířka vyfrézována a připravují se k povrchové úpravě. Jde o fázi velmi důležitého broušení – vyhlazování povrchu. „Každý dílec je třeba před broušením zkontrolovat z hlediska kvality povrchu... Výsledkem je dokonale hladký povrch, který míří k dalšímu zpracování,“ vysvětluje pan Martin Dusík.

Novy Showroom Trachea
Nově zrekonstruovaný Showroom Trachea v Holešově.

FOLIOVANÉ DEKORY, KTERÉ VYDRŽÍ
Kvalitu zpracování dvířek včetně povrchové úpravy dokáže spolehlivě prověřit setkání s vodou, nebo teplem od domácích spotřebičů. V té chvíli se ukáže, jak kvalitní postup výroby – přilnutí folie k MDF základu byl. „Předtím, než se samotná dvířka opatří vybranou finální povrchovou úpravou, jsou ošetřena speciálními disperzními lepidly, která se aktivují teplem a zaručují, že povrchový materiál dokonale přilne a dvířka budou sloužit spolehlivě mnoho let. Samozřejmostí je stálost lepidla vůči nejrůznějším tepelným faktorům, kterých zvláště v kuchyni najdeme hned několik – teplo nábytku předávají a následně šíří například nejrůznější kuchyňské spotřebiče. Naše dvířka jsou trvale testována a výsledkem je rezistence až vůči 80 stupňům Celsia,“ doplňuje pan Martin Dusík.

technologie Overface - aplikace grafiky na nabytkove plochy
Trachea je na trhu výjimečná díky technologii Overface, která aplikuje grafiku na nábytkové plochy.

OPRAVITELNÉ MATERIÁLY, NEBO OHRANĚNÍ NEJVYŠŠÍ KVALITY

Novinkou v našem portfoliu jsou akrylátové materiály pod označením T.acrylic. Tyto vysoko lesklé folie se vyznačují značkou tloušťkou materiálu, která umožňuje jejich opravitelnost. „Všechny vysoko lesklé nábytkové plochy – ať už v provedení folie nebo lak, jsou náchylnější na mechanická poškození. Ale – u povrchu T.acrylic lesk si můžete drobné oděrky sami opravit za pomocí speciální opravné sady, které k T.acrylic lesk dodáváme,“ informuje pan Martin Dusík a dodává: „Druhou výjimečnou změnou v technologickém zpracování dvířek bude používání nových lepidel pro ohranění dvířek ABS hranami. Výsledkem bude ještě vyšší odolnost vůči teplu, vodě a z hlediska vzhledu se minimalizuje tloušťka spáry mezi hranou a materiálem.“

Nábytková dvířka, obkladové panely a další nábytkové komponenty ve foliovaných površích – vysoký lesk, mat, T.acrylic, unibarvy, dřevodekory či patinované dekory. Ale také ukázku standardního i 3D frézování, grafiku Overface na nábytkových plochách či absolutní novinku – skleněné obklady a výplně dvířek… to vše můžete vidět v SHOWROOMU TRACHEA na adrese Tovární 1209, Holešov. Více na www.trachea.cz , obchod@trachea.cz.

logo Trachea
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze