Úvod

I matrace XXL mohou být měkké a pohodlné

Byly vám do vínku dány bujaré tvary a nějaké to kilo navíc? Jste stále unavení, ráno vás bolí celé tělo? Zamyslete se nad vaší postelí. Zejména u lidí s vyšší hmotností, jejichž páteř a klouby se po celý den intenzivněji namáhají, je nutné vytvořit vhodné podmínky pro spánek, při kterém dochází k potřebnému uvolnění páteře, svalů a kloubů a celkové regeneraci organismu. Na co byste se tedy měli zaměřit při výběru nové matrace XXL?


Netrvejte na hodně tuhé matraci

Určitě vás napadne, že budete vybírat matraci hodně tuhou, abyste se do ní nebořili moc hluboko. Tento názor je mezi lidmi stále hodně rozšířen, ovšem řekněte sami: Vy byste nechtěli spát v měkoučké a pohodlné posteli? Vývojem nových konstrukcí a rostoucí kvalitou materiálů naštěstí dochází k vyvracení tohoto mýtu.
Jsou to především studené a viscoelastické pěny vysoké objemové hustoty, které mohou uspokojit specifické nároky matrací pro osoby s vyšší hmotností. To příjemné a komfortní poležení způsobuje právě elastická líná pěna použitá na ložné ploše matrace, zatímco váhu těla řeší robustní jádro z pevné studené pěny. Kombinací těchto dvou materiálů vznikají matrace s vynikajícími anatomicko-ortopedickými vlastnostmi a jsou zárukou vyšší odolnosti a delší životnosti produktu.

Luxusni matrace Curem C3000

• Vysoký spánkový komfort nabízí např. luxusní matrace Curem vyrobené z obzvláště pružné líné pěny CuremfoamTM a studené pěny. Díky speciální technologii nástřiku těchto pěn dokážou svého uživatele uvést do jedinečného stavu „beztíže“.

Jde to i jinak, ale…

Levnější matrace, které často bývají v akci 1+1 zdarma, řeší vyšší zátěž aplikací kokos-latexových desek nebo pojené pěny vysoké tuhosti. Ovšem použití těchto materiálů snižuje pružnost a elasticitu, resp. anatomicko-ortopedické vlastnosti matrace. Ale nebojte se, pokud nemáte žádné zdravotní potíže s pohybovým aparátem, vyspíte se na nich také dobře.
Partnerska matrace Romantika
• Odolnost a vzdušnost nabízí např. velmi kvalitní partnerská matrace Romantika s možností volby tuhosti stran – tužší strana je vyztužena přírodními kokosovými vlákny s latexem, měkčí stranu tvoří líná Flexifoam pěna. Příjemný pocit dodává luxusní potah Casmere.

Stabilní rošt je základ

Žádná matrace by neposkytovala patřičný komfort, kdyby neležela na správném podkladu. A u matrací pro osoby s vyšší hmotností to platí dvojnásob. Potřebují pevný a stabilní rošt, nejlépe se zesílenými lamelami, u kterých lze v určitých oblastech nastavit tuhost podle hmotnosti uživatele. Díky výběru správné matrace a vhodného roštu budete prožívat příjemná rána plná dobré nálady, energie, elánu, ale hlavně bez bolestí zad.
Pevny lamelovy rost Double XXL
• Správnou volbou je např. pevný lamelový rošt Double XXL. Je sestaven z 28 zesílených lamel, které jsou uloženy v gumových pouzdrech a anatomicky uspořádány podle tvaru těla. Zvýšenou stabilitu zajišťuje středový popruh.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze