Úvod

Tip pro malé prostory: rozkládací pohovky, sedačky a křesla

Ne každý má velký rozlehlý byt či dům a v něm samostatnou ložnici nebo pokoj pro hosty. Jaké je tedy vhodné řešení do menších prostor? Rozkládací pohovky a sedací soupravy! S nimi vyřešíte nejen problém občasného přespání, ale zvolíte-li kvalitní a funkční model, můžete ho v malých bytech využívat i pro trvalé spaní.


Pro studenty i jednotlivce
Firma Nábytek Jelen nabízí výběr ze širokého sortimentu pohovek a sedaček od mnoha výrobců. Praktické, jednoduše rozkládací pohovky s výsuvným úložným prostorem jsou osvědčenými společníky, hodí se do studentských pokojů, vhodné jsou i do malých bytů jako základní varianta spaní pro mladé. K takovým patří rozkládací pohovka Athena, nebo Hemi gauč s pevným roštem a vyztuženou prošitou matrací.
rozkladaci sedacka do studentskeho pokoje

Siesta-140 je pak jedním ze zástupců rozkládacích pohovek, které přes den poskytují prostor pro příjemné posezení, na noc se však díky rozkládacímu mechanismu snadno promění v lůžko vhodné i pro každodenní spaní. Oblíbenou možností pro spaní, zvlášť pokud musíme počítat s každým kouskem prostoru v malém bytě či pokoji, je například rozkládací křeslo Pola.

rozkladaci kreslo Siesta

Přes den pohovka, v noci postel
Rozkládací pohovky, měnící se na noc ve dvoulůžkové postele, jsou ideální, pokud máme omezené prostory, ale většinou se zároveň musíme smířit s menším rozměrem lehací plochy. Variantou komfortního spaní i v malých bytech však mohou být variabilní sedací soupravy, tvořené z jednotlivých modulů. Např. sedací soupravu Athena tvoří dvě lůžka s úložnými prostory a prošitými, vyztuženými matracemi (úvodní obrázek). Umístit ji můžete do bytu jako rohovou sestavu a na noc z ní udělat rohové postele, dvoulůžko nebo dvě oddělené postele.

Pokud vybíráte pohovky určené pro spaní, ať již příležitostné nebo trvalé, dbejte na funkčnost, jednoduchý systém rozkládání, vyzkoušejte si matraci, ověřte kvalitu a výdrž materiálu. Výhodou jsou i oddělitelné područky (zvětší ložnou plochu) a samozřejmě dostatečně velký úložný prostor.
rozkladaci sedacka Siesta
Firma Nábytek Jelen své zboží představuje v e-shopu, ve čtyřech kamenných prodejnách, ručí za odbornost a znalost sortimentu, nabízí dopravu zdarma a vychází vstříc i dalším požadavkům svých zákazníků.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze