Úvod

Zateplení bytových domů

Majitelé bytových domů stále častěji řeší rekonstrukci a modernizaci nemovitosti, aby snížili náklady energií a zvýšili její komfort, tepelnou pohodu a také zdravé prostředí. Nejeden z nich se proto obrací na tým odborníků Chytré izolace® - Icynene®.


Obyvatelé horních pater většinou řeší vysoké účty za topení a přehřívání konstrukcí v letních měsících. Naopak majitelé bytů v přízemí mají problém s chladem, který se šíří z nevytápěných suterénů. Tyto potíže jsou mnohdy doplněny výskytem zdraví škodlivých plísní. A právě plísně detekují, že není něco v pořádku. Příčin může být hned několik. Například žádné nebo nekvalitní zateplení, špatně zvolená technologie, nedodržený technologický postup při výstavbě atd. Náš odborně vyškolený tým provádí nezávaznou konzultaci přímo v místě, zhodnocení stávajícího stavu, samozřejmostí je měření termokamerou, zhodnocení konstrukce softwarem, který vyhodnotí difuzi par v konstrukci. Poté navrhneme adekvátní řešení. Při tom využíváme nejmodernější technologii současného zateplování - kanadskou izolační pěnu Icynene, v ČR známou jako Chytrá izolace® - Icynene®.

Tento systém byl vyvinut před 27 lety v Kanadě a je jím zatepleno přes 1milion objektů. Jedná se o zateplení konstrukce izolační pěnou s otevřenou buněčnou strukturou. Chytrá izolace® - Icynene® funguje jako aktivní sportovní oblečení, například softshellová bunda . Chrání svého majitele před proudícím studeným vzduchem a na druhou stranu umožní díky své struktuře únik vlhkosti - dům dýchá … Právě u bytových domů máme velmi dobré zkušenosti se zateplováním stropů v přízemích a suterénech. Aplikace se provádí plošným nástřikem přímo na stropní konstrukci, například beton. Díky vynikající přilnavosti se nemusí používat žádné kotvení, které bývá mnohdy příčinou vzniku tepelných mostů.
Nejčastější uplatnění však nacházíme u zateplení či rekonstrukcí půdních prostor a v poslední době stále častěji i pro zateplování obvodových konstrukcí.

Aplikace Chytre izolace mezi sbijene vazniky strechy

▪ Zateplení půdních prostor lze rozdělit na zateplení stropů (podlah) a na zateplení střešního pláště.
Zateplení stropní konstrukce, a to jak lehké, kdy je střecha vytvořena z dřevěných sbíjených vazníků a podhled je tvořen sádrokartonem, nebo těžké, jako například monolit nebo betonová mazanina, provádíme nástřik přímo na stávající konstrukci. Vytvoří se tak kompaktní izolační vrstva bez spojů a netěsností. Chytrá izolace
® - Icynene® není pochozí. Pochoznost takové půdy se většinou řeší instalací pochozí lávky.
Zateplení střešního pláště – nástřik se provádí přímo na pojistnou střešní membránu nebo prkenný záklop. Přitom garantujeme stálé izolační vlastnosti. Nehrozí žádné sesednutí, smrštění, vznik tepelných mostů u hůře přístupných míst - například okolo střešních oken nebo za pozednicí.
Zateplení obvodových konstrukcí - „Živá fasáda“ - tento systém umožňuje větrání zdiva a způsobuje přirozený odvod vlhkého vzduchu z konstrukce. Hlavní princip tkví v mezeře, která je při montáži ponechána mezi izolací a finální fasádou. Ta pak komínovým efektem zajistí cirkulaci vzduchu. Eliminujeme tak nutnost větrat klasickým způsobem, tedy otevíráním oken, při kterém uniká velké množství tepla. Základem této fasády je nosná konstrukce (hliník, dřevo), která slouží k instalaci finálního krytu. Nejčastěji využíváme kombinaci se systém Novabrik. Další alternativou jsou cementotřískové desky CETRIS či fasádní desky Fundermax (vysokotlaký laminát). Ze zkušeností víme, že se vynaložená investice do zateplení vrátí v horizontu 3 - 5 let a náklady spojené s vytápěním se sníží v závislosti na rozsahu aplikace až o 70%. Chytrá izolace zvyšuje hodnotu nemovitosti, komfort užívání a prodlužuje životnost izolované konstrukce.

Chytrá
izolace® - Icynene® zajistí příjemné klima a zdravé prostředí.

Vaclav Penicka
Václav Pěnička, vedoucí obchodního týmu Chytré izolace® - Icynene® - Morava
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze