Úvod

Jóga v denním životě - jóga a bydlení, pro krásu a pro zdraví

Začala jste cvičit jógu, ale nemáte čas pravidelně dojíždět na cvičení? Vytvořte si ve svém bytě či domě příjemné zázemí a cvičte v pohodlí domova.


Jóga v životě pro krásu a pro zdraví
Jóga je promyšlený systém dechových, relaxačních, fyzických a meditačních technik, které mají za cíl zlepšit naše tělesné i duševní zdraví a dosáhnout harmonie. Mezi další přínosy jógy patří to, že omlazuje a posiluje naši obranyschopnost. Pokud se chcete zbavit stresu, uvolnit svou mysl a dosáhnout vnitřní harmonie, je třeba cvičit jógu pravidelně. Návštěva skupinových nebo individuálních kurzů přitom není nutná, pokud si osvojíte základní znalosti, dovednosti, a doma si vytvoříte příjemné zázemí pro Vaše relaxační cvičení.



Zázemí pro jogínské cvičení k vytvoření
Vašeho jogínského zázemí toho mnoho nepotřebujete. Stačí jen najít klidné místo, a to poupravit v zájmu věci. Pro inspiraci doporučujeme výmalbu, tapetu, anebo plakát s uklidňujícím motivem, jako je moře, louka, anebo cokoli, co Vás uklidňuje. Předměty, jako je počítač, nebo televize, zde nemají co pohledávat. Příjemnou atmosféru navodí aromatická vůně. V indickém obchůdku si můžete koupit vonné tyčinky. Interiér zútulní také polštářky. Při cvičení se neobejdete bez relaxační podložky, nejlepší je tenká polstrovaná nebo jutová matrace. Pak nezbývá než podbarvit relaxační prostředí hudbou a rituál může začít. Zda svůj koutek zkrášlíte soškou slona či Buddhy, to už záleží jen na Vás.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze