Úvod

ELK má v nabídce kolekci nových pasivních domů

Zásadní novinkou v sortimentu ELK jsou od jara 2010 pasivní domy - energeticky velmi úsporné objekty, které díky vylepšené technice a vysoké tepelné izolaci potřebují minimální energii na topení.


Celková nabídka představuje až 27 domů z deseti typových objektů s užitnou plochou od 110 m2 do 176 m2. Každý pasivní dům ELK je přezkoušen a kalkulován podle evropských norem Institutem pro pasivní domy v německém Darmstadtu. Variabilita v designu a vysoký komfort bydlení jsou u těchto domů, podobně jako je tomu u všech domů ELK, samozřejmostí. Pasivní domy ELK splňují podmínky programu „Zelená úsporám“ a díky tomu je možné získat dotaci na dům ve výši 250.000 Kč.

Všechny pasivní domy ELK jsou dvoupodlažní, v nabídce jsou domy s plochou, valbovou, pultovou i sedlovou střechou. Ceny domů na klíč se pohybují od 3.146.500 Kč u pasivního domu ELK 110 s užitnou plochou 110 m2, základní cena stejného domu činí pouhých 2.645.800 Kč (dům je zvenku kompletně hotov včetně suché podlahy, řízeného větrání s tepelným čerpadlem, přípravou teplé vody a topení a je připraven pro dodatečné vnitřní vybavení dle přání a potřeb investora).

   

Uvažujete o pasivním domě, ale značka ELK vám zatím mnoho neříká? ELK a.s je 100% dceřinou společností rakouské rodinné firmy ELK-Fertighaus AG, která vyrábí dřevěné montované domy ve vlastním závodě v dolnorakouském Schremsu. Díky výrobnímu závodu v Plané nad Lužnicí je ELK od roku 1989 zastoupen i na našem trhu, přičemž prodej montovaných domů ELK na českém trhu byl zahájen v roce 2007. Koncern ELK montuje cca 2 000 domů ročně, roční produkce ve výrobním závodě v České republice je 250 domů.

Všechny montované domy ELK jsou vyrobeny na bázi technologie dřevěných rámových nosných konstrukcí a vysoký stupeň předvýroby v závodě garantuje stálou a vysokou kvalitu všech stavebních dílů i rychlou a jednoduchou montáž na stavbě. Vynikající tepelněizolační vlastnosti domů ELK jsou zajištěny 20+10 cm silnou tepelněizolační vrstvou v obvodových stěnách, koeficient prostupu tepla dosahuje hodnoty U = 0,13 W/m2K.

ELK ručí za kvalitu svých domů zárukou 30 let na střešní krytinu podle záruky firmy BRAMAC, 30 let na nosnou konstrukci domu, 5 let na okna a vchodové dveře, 3 roky na všechny ostatní výkony a 12 měsíců na dodané balíky materiálu. U každého domu ELK – a tedy nejen u těch pasivních - budete navíc platit velmi nízké náklady na topení. O to se stará tepelně izolační zasklení oken a vysoce hodnotná tepelná izolace obvodových stěn.

V cenících najdete všechny náklady vašeho domu podrobně rozepsané - kolik zaplatíte za váš dům, si určíte sami. Pak se rozhodnete, který výkon zadáte ELK a co si při stavbě domu uděláte sami. Garantována je vám fixní cenu za dodávku domu během 12 měsíců od data zakoupení. Fixní je i dohodnutý termín, ve kterém vám bude dům dodán.

www.elk.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze