Úvod

Investice do sauny se vyplatí

Zapomeňte na oprýskané hromadné sauny v plaveckých halách. Užijte si komfort, soukromí a pohodlí přímo z vašeho domova. Česká firma SaunaSystem se za 15 let své existence vyprofilovala na špičkového výrobce saun z velmi kvalitních dřevin. Svou výrobu zaměřila také na moderní infrasauny se zářiči, které mají potvrzené léčivé účinky. Stylové saunové domky i kombinované sauny vyrábí firma na klíč.


O kvalitě výrobků a jejich designu se můžete přesvědčit v Showroomu v Praze a Brně, kde se o vás postarají specializovaní pracovníci. Navíc si jednotlivé sauny můžete i vyzkoušet a přesvědčit se o jejich kvalitách.

infrakabina Grand Vitae

Finská sauna vždy osvěží
Stále velmi oblíbené jsou finské sauny. Pobyt ve finské sauně nepřináší jen příjemný zážitek, ale naše tělo se samo zbavuje škodlivých látek z těla přirozenou cestou a napomáhá hojení ran. Nehledě na to si můžeme dopřát příjemnou relaxaci po práci. Čas věnovaný do odpočinku se nám stoprocentně vrátí.
Finská sauna funguje na principu, ohřívání vzduchu minimálně na 85 °C. Saunu bychom měli opustit po 10 až 15 minutách a skočit do studené vody. Tuto proceduru opakovat dvakrát až třikrát. Vysoká teplota tělo prohřeje a následné zchlazení podpoří imunitní systém.

saunovanim ke zdravi

Pokud máte rodinný dům se zahradou a stále přemýšlíte, jak zaplnit volný prostor, zkuste si vytvořit své relaxační místo. Novým hitem jsou saunové domky kousek od domu. Odpadá tím také vymýšlení přestavby v domě, kam případně saunu umístit.

venkovni sauna Puutalo

Infrasauna pro všechny
Na trhu se saunami se začaly objevovat již infrasauny, které neprodukují horký vzduch, ale infračervené světlo. To je velkou výhodou pro osoby s nemocemi srdce nebo různými virózami. Speciální zářiče vydávají teplo a tím se lehce ohřívá okolní vzduch. Výhodou infračerveného světla je to, že ničí viry a bakterie, prokrvuje dostatečně organismus a také podporuje hojení ran.
Investice do infrasauny má své přednosti i pro ty, kteří trpí bolestmi hlavy, únavou nebo bolestmi kloubů a svalů. Pobyt v této sauně se doporučuje 20 až 40 minut.

infrasauna

Vůbec největší výhodou je sauna kombinovaná. Stačí si pořídit finskou saunu, kam se nainstalují léčivé infrazářiče. K tomu je také možné navíc přidat i zařízení pro parní lázeň.

doplnky do sauny

Jaký materiál zvolit pro saunu
Nesmíme zapomínat na to, že v saunách dosahuje teplota vysokých stupňů. Z toho by měl také vycházet materiál, ze kterého je sauna postavená. Na sauny se proto používají speciální dřeviny a provádí se kvalitní povrchová úprava.
Značka Sauna System používá k výrobě saun a infrasaun skandinávský smrk, osiku, hemlock, cedr, abachi a lípu.
S

výběrem té správné sauny vám rádi poradí odborníci ze společnosti Art Bazény s.r.o., která je přímým prodejcem saun značky Sauna System.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze