Úvod

Netopte pod kotlem penězi. Zateplete dřív než přijdou mrazy!

Užíváme si příjemný čas babího léta, ale měli bychom už myslet na zimu. Jarní předsevzetí, že něco uděláme s náklady na topení, usnulo o dovolených. Daň z přidané hodnoty letos narostla o 4% a zdá se, že to nebude konečná...



Elektřina zdražila o víc než 6% a podle odhadu si trend udrží. Plyn nezůstává pozadu a jeho cena také stoupá. Palivové dřevo je už teď o polovinu dražší. Předsevzetí samo o sobě nestačí, je třeba začít jednat.

Zavoláme kominíka

Začneme topnou soustavou. Nechte před sezónou zkontrolovat zdroj tepla, prohlédnout kotel na tuhá paliva nebo plyn. Plynové kotle nechte vyčistit jednou za dva roky. Objednejte prohlídku teď, s nástupem zimy to nestihnete. 

Zanesený komín má špatný tah, může dojít ke vznícení sazí. Ještě větší nároky mají plynové kotle. Natlakujte a odvzdušněte topný systém. Výměna poškozených ventilů přináší úsporu až 10% procent.

Ani špetka tepla ven!
Až 20% tepla uniká netěsněnými dveřmi a okny. Z místností, z garáže, sklepa i půdy. Výměna je nákladná a trvá dlouho, to už nestihneme. Je jiné řešení? Úniku tepla zabráníme alespoň provizorně, samolepící těsnící páskou. Nechte si zpracovat návrh na výměnu už teď. Realizaci můžete odložit.

Kontorola po zateplení termokamerou.


A co střecha?
Ta je v zimě v permanenci. Máte v pořádku krytinu, plechové úžlaby, okapy? Okapy vyčistěte, nepřetečou při tání. Prohlédněte podstřešní fólii a tepelnou izolaci. Vlhkost způsobená zatečením snižuje izolační vlastnosti. Opravte netěsnou fólii alespoň lepící páskou.

Až třetina tepla však z bytu uniká stropem, materiálem nebo netěsnostmi. Ohřátý vzduch je lehčí, stoupá ke stropu a hledá cestu ven. Tyto tepelné ztráty jsou až 30% celkových tepelných ztrát domu. Dobrá zpráva. To můžeme vyřešit rychle, bez nároku na okamžitou investici. Nejlépe je izolovat strop foukanou izolací na magmarelaxové bázi.


Montáž Stropní systému Magmarelax s foukanou minerální izolací.

MAGMARELAX® - prostě relax!
Izolační hmota MAGMARELAX® ECO je vyrobena z kvalitního ekologického materiálu na bázi skelných vláken. Nesléhá, dokonale tepelně izoluje a odolává vlhkosti i plísním. Nehoří, nechutná hlodavcům a tlumí hluk. Má velmi dlouhou životnost a je naprosto hypoalergenní. 

Aplikace se provádí jednoduše foukáním hadicí z nákladního vozu před domem do půdních meziprostor nebo dutin. Utěsní se i ty nejmenší skuliny a otvory. Vše za běžného provozu domácnosti, bez hluku, bez prachu a není třeba příliš vyklízet půdu. Nenadělá se nepořádek a práce jsou hotovy během 3 hodin.

Pokládáná izolace MAGMARELAX ® ECO na volnou plochu.


Není-li dutina ve stropě k dispozici, položí se nová pevná podlaha z OSB desek – Stropní systém MAGMARELAX®. Pak lze půdu užívat i v létě.

Ekonomika je překvapivá
Neváhejte! Zajistěte si schůzku s naším technikem ještě DNES a získejte lepší cenu přímo pro Váš dům. Technik upozorní na místa úniku tepla a navrhne ideální způsob zateplení. Zdarma! Připraví, rovněž zdarma, nezávaznou kalkulaci a nabídne možnosti financování na splátky. To je vše úplně zdarma!

Více na www.magmarelax.cz. nebo na telefonní lince 800 100 533.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze