Úvod

Chalupářský nábytek nejen na chalupu

Co by to bylo za chalupu bez stylového chalupářského nábytku! Víte ale, že masivním dřevěným nábytkem můžete naprosto bez výčitek zařídit také interiér moderní novostavby?


Staré a nové k sobě patří 
Chalupy prošly mnohaletým vývojem, než se z nich staly oblíbené prázdninové domy, kde tak rádi trávíme volné víkendy a část letní i zimní dovolené. 
Nejprve zde lidé žili společně s užitkovými zvířaty, později se tato zvířata odstěhovala do přilehlých prostor, aby se uvolnilo více místa pro dvounohé obyvatele, a nakonec začaly plnit svou rekreační úlohu. 
Většina majitelů chalup má tendenci, zakonzervovat interiér své chalupy v určitém období jejich historického vývoje (nejčastěji přelomu 19. a 20. století) s argumentem, že si na chalupu jezdí odpočinout od moderního světa plného technických vymožeností. 
Ale není toto striktní lpění na zakonzervování určitého časového období umělým přerušením přirozeného vývoje chalup? Ve svém důsledku zřejmě ano. Proč se ale vzdát komfortu moderních vymožeností, když to nebude na úkor příjemného vzhledu interiéru?

  

Chalupářské zpestření 
A proč naopak nepoužít chalupářský nábytek v moderním interiéru? Pokud vhodně obohatíte svůj obývací pokoj, pracovnu či ložnici o zajímavý kousek dobového nábytku, můžete tak získat velmi atraktivní prostředí. Příznivci řemeslného stylu Arts and Crafts o tom jistě něco vědí. Pojítkem mezi rozdílnými styly bývá nejčastěji použití přírodních materiálů, zejména dřevěného masivu. 
Naše tipy: Dobová dřevěná truhla (ve které můžete skladovat staré časopisy, dětské hračky, anebo ložní prádlo) oživí libovolnou místnost Vašeho domu či bytu. 
Stejně tak set poctivého jídelního nábytku může vytvářet zajímavý kontrast s moderní kuchyňskou linkou. 
Anebo že byste si domů nastěhovali pořádnou almaru? Nebuďte konzervativní a dopřejte svému interiéru trochu chalupářského zpestření!


Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze