Úvod

Česká okna pro Váš dům

Pustili jste se do jarního úklidu, ale nechce se Vám mýt stará okna? Vyměňte je za nová! Vždyť právě jaro je ideální čas na výměnu oken! A jaká okna jsou ideální na český dům? Přeci hezká, česká!


Krásnější a úspornější bydlení
Výměnou oken nejenže výrazně pozvednete estetický dojem svého obydlí, ale zároveň také snížíte tepelné ztráty, a tím i náklady na vytápění. Samozřejmě to vše za předpokladu, že zvolíte kvalitní výplně stavebních otvorů, které se svým designem hodí k tváři Vašeho domu. A z jakých materiálů můžete dnes vybírat?

Plastová, dřevěná nebo jiná?
Valná většina stavebníků obvykle volí mezi variantou plastových a dřevěných oken. Další z možností pak představují dřevohliníková a hliníková okna. Věnujme se ale nyní dvěma nejpoužívanějším řešením. Velkou předností plastových oken je moderní vzhled, výborné tepelně izolační vlastnosti a minimální náklady na údržbu. Hlavní výhody dřevěných oken naproti tomu spočívají v jedinečnosti přírodního materiálu, který příznivě ovlivňuje lidské zdraví, má nezaměnitelně krásný vzhled a delší životnost. Obě varianty v několika provedeních jsme srovnávali u výrobků ze sortimentu českého dodavatele LD OKNA.

plastove okno Pasiv

Plastová okna Premium a Pasiv
Plastová LD OKNA okna řady Premium opatřená izolačním trojsklem a šestikomorovým profilem dosahujícím hodnoty koeficientu tepelného prostupu Uw = 0,9 W/m²K přinášejí výhodu vysokých úspor tepelné energie. Plastová okna Pasiv jsou navíc opatřena inovativním systémem GEALAN S9000, který díky svým vynikajícím izolačním vlastnostem dosahuje hodnoty vynikající hodnoty součinitele prostupu tepla Uw = 0,73 W/m2K (pro standardní kombinaci rám + křídlo včetně ocelové výztuhy), což z nich činí ideální řešení pro domy v nízkoenergetickém a pasivním standardu.

plastove okno Pasiv gealan futura

Dřevěná okna Thermo
V sortimentu dřevěných oken představují oblíbené řešení dřevěná okna THERMO 78, vyplněná izolačním trojsklem, která se mohou pochlubit vynikající statickou pevností danou právě rozšířeným profilem 78 mm. Ještě vyšší statickou pevností se pak vyznačují okna THERMO 92. V obou případech se jedná o okna, která splňují náročné stavebně-technické, izolační, a zároveň estetické nároky současnosti. Mnohaleté životnosti, která činí až 100 let, pak vděčí dřevěná Thermo okna spojení unikátního materiálu a využití moderních technologií výroby.

plastove okno Thermo, varianta 78 a 92

Proč LD OKNA
A proč zvolit okna právě od dodavatele LD OKNA? Protože spojení tradice, použitých materiálů a precizního zpracování je zárukou kvality. Ne náhodou se pyšní tato okna referencemi mnoha spokojených zákazníků a oceněním Český výrobek. A také protože si zde můžete vybrat z pestré palety nejrůznějších možností, co se týče barevnosti, designu i užitných vlastností.

hlinikova okna

Na oknech vždy záleží
Volba oken je pochopitelně důležitá také u novostaveb. Ať už tedy své bydlení zvelebujete, anebo teprve stavíte, doporučujeme navštívit stránky kvalitního českého dodavatele oken www.ld-okna.cz. Nezávazná poptávka je zdarma, stačí jen zadat informaci o nezávaznosti do poptávkového formuláře.

Tak ať se Váš dům dívá na letošní přírodu krásnějšíma očima!
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze