Úvod

Veletrh nábytku, interiérů a designu Forinterior

Nábytek firmy Böhm je přitažlivý svým designem, za který získal již mnoho ocenění. Český výrobce prezentoval svůj široký sortiment nábytku na 200 metrech čtverečních výstavní plochy. Využili jsme příležitosti, abychom vyzpovídali obchodního ředitele pana Jaroslava Frantála.


Na veletrhu Forinterior, který se konal 7. -10. 10. 2010 v pražském veletržním areálu Letňany, jsme navštívili firmu Böhm, spol. s.r.o., www.bohm-ji.cz, která se zabývá výrobou a velkoobchodem luxusních sedacích souprav vyhlášené kvality.

1. Pane Frantále, firma Böhm se zabývá výrobou a velkoobchodním prodejem sedacích souprav. Kdo jsou Vaši zákazníci? Specializujete se pouze na tuzemský trh, anebo dodáváte své výrobky také do zahraničí?
Společnost Böhm v současnosti patří k nejvýznamnějším výrobcům čalouněného nábytku v České republice. Při založení společnosti bylo až 80 % výroby určeno pro náročný trh zemí EU, ale momentálně se snažíme více etablovat i na českém trhu, nejen z důvodu posilování české koruny vůči Euru, ale především kvůli zájmu tuzemských prodejců, zákazníků a investorů při realizaci interiérových vybavení hotelů, lázeňských domů a kongresových sálů.

2. Jaké novinky představujete na letošním veletrhu?
Na letošním veletrhu jsme představili nový model Valencia, který naši prodejci dlouho poptávali. Jedná se o moderní sedací soupravu, která umožňuje zvedání a polohování opěrací části až do výšky 95 cm.

3. Co je Vaší hlavní konkurenční výhodou? (Proč si vybrat právě sedačku značky Böhm)?
Konkurenční výhoda naší společnosti představuje především individuální přístup k našim autorizovaným prodejcům a ve  výsledném efektu, maximální servis pro konečné spotřebitele, kteří poptávají i něco navíc, včetně úprav rozměrů apod.

4. Představa luxusní sedačky je pro většinu laické veřejnosti spojena s kůží. Jsou součástí Vašeho sortimentu pouze kožené sedačky?
Pojem luxusní kožené sedací soupravy je dnes poněkud zavádějící. Samozřejmě, že máme v nabídce mnoho druhů kůží od renomovaných evropských výrobců. Ovšem zde bych rád zdůraznil, že i kvalitní potahová látka může být v cenové relaci kůže. Podle mých zkušeností také náročnější zákazníci vyhledávájí nekožené potahové materiály, které jsou něčím odlišné, a které nelze koupit v každé prodejně s nábytkem.

5. Na co by si podle Vašeho názoru měl dát zákazník při výběru sedačky pozor? Jinými slovy, jak vybrat sedačku, abychom s ní byli spokojení po dlouhou dobu?
Toto téma je na dlouhý článek, ale především bych rád upozornil čtenáře, aby byli velice opatrní při výběru sedacího nábytku, který budou několik roků používat doma. Potíž je v tom, že velké renomované řetězce nabízejí výrobky, jejichž cena představuje absolutní dno nabídky na trhu, a které obvykle nejsou vyrobeny v České republice. Kvalitní sedací souprava z trvanlivého a odolného materiálu tak málo stát nemůže. Zákazník, který uvidí v nabídce výrobek do 10.000,- Kč, nabude dojmu, že sedací souprava za 20.000,- je už velice kvalitní, ale to bohužel není pravda. Doporučoval bych zákazníkům, kteří uvažují o zakoupení čalouněné nebo kožené sedací soupravy, aby si nechali důkladně vysvětlit a doložit, odkud výrobek pochází, a hlavně z jakých materiálů je vyroben.

6. V jakých designech sedačky vyrábíte?
Dnešní poptávka po moderních a funkčních sedacích soupravách vytlačuje z trhu klasické sedací soupravy, které se v minulosti vyráběly.

7. Jaké doplňky k sedačkám vyrábíte?
K sedacímu nábytku nabízíme zajímavé doplňky, jako jsou například univerzální podložky na područky, které brání ušpinění v případě drobným nehod, jako je nechtěné převrácení šálku kávy, který jsme si odložili na sedací soupravu.

8. Specializujte se také na zakázkovou výrobu?
Zakázková výroba má již v naší společnosti také své místo a realizujeme mnoho zajímavých projektů.V poslední době stojí za zmínku kongresový sál ve Zlíně, kde jsme vyráběli téměř 900 kusů nehořlavých křesel nebo hotel Svatý Josef v Karlových Varech, Radium Palace v Jáchymově a mnoho dalších.

9. Kde hledáte inspiraci k vytváření nových kolekcí? (spolupráce s návrháři)
Inspiraci samozřejmě hledáme ve vlastních řadách, ale v poslední době se snažíme spolupracovat s designéry a architekty, kteří mají odborný a profesionální pohled na design.

10. Lze sedačky Böhm nakoupit také v internetovém obchodě?
Sedací soupravy prostřednictvím internetu zatím neprodáváme. Domnívám se, že zůstaneme u našich spolehlivých prodejců nábytku, kteří zákazníkům naše výrobky profesionálně představí, a umožní jim, aby si je mohli na prodejnách, které pečlivě vybíráme, také vyzkoušet.

Pane řediteli, děkujeme Vám za rozhovor a přejeme Vaší firmě mnoho obchodních úspěchů.

www.bohm-ji.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze