Úvod

Černá koupelnám sluší!

Potrpíte si na luxusní interiéry? Pak Vás jistě bude zajímat náš pohled do světa moderních designových koupelen. Tentokrát jsme se zaměřili na barvu, která je snad nejvíce kontroverzní ze všech – na černou.


Symbol elegance
Komu se černá líbí, ten na ni nedá dopustit. Tato nadčasová barva, která snad nikdy nevyjde z módy, je již od nepaměti symbolem nevtíravé elegance a exkluzivity. V poslední době se začala těšit rostoucí oblibě právě v oblasti bydlení, obytnou zónou počínaje a koupelnou konče. Použití černé barvy dodává interiérům velmi netradiční nádech. Kromě toho, že dá vyniknout sebemenším barevným či kovovým detailům, patří mezi její další přednosti skutečnost, že ji můžeme zkombinovat takřka s libovolným barevným odstínem a nikdy přitom nešlápneme vedle. Milovníci originálního designu nebudou váhat namíchat ji například s modrou, oranžovou či růžovou. Ti konzervativnější z nás se raději rozhodnou pro šedočernou koupelnu zvýrazněnou bílými doplňky. Majitel koupelny, který zatouží po intimní místnůstce se smyslným lehce erotickým nádechem, nebude váhat okořenit nejtemnější z barev třeba energickou červenou. Nebo jak by se Vám líbila světlounce zelená?

Černé může být vše
A co všechno může být v koupelně černé? Všechno. Tedy kromě vody, tou bychom se asi příliš neumyli. Černé si můžete nechat udělat obklady i podlahu. Obojí zároveň Vám však příliš nedoporučujeme. Mohli byste totiž svou koupelnu přečernit a připadat si v ní jako ve vězení. Podlaha by měla být naopak bílá, šedá, nebo černobílá. Jak zní náš tip? Velkoformátový design černobílých dlaždic.

Neméně populární je černý koupelnový nábytek, především ten vyrobený z masivu tropických dřevin. Pokud se chcete nechat inspirovat orientálním duchem, nezapomeňte doplnit Váš krásný černý nábytek zařizovacími předměty z bambusu a mořské trávy!

Bílá nebo černá sanita?
A konečně se dostáváme k sanitě. Černá vana se sice může na první pohled jevit jako poněkud morbidní, ovšem jakmile ji zvýrazníte bílým okrajem, promění interiér Vaší koupelny v nezvykle atraktivní prostředí. Další možnou variantou je, zvolit černé obklady stěn a sanitu ponechat bílou. Stejně tak se můžete rozhodnout pro opačné řešení, vhodné do koupelen, které potřebují opticky zvětšit. Že byste rádi něco originálního? Zkuste černobílá umyvadlová dvojčata. Dvě umyvadélka zapuštěná v nábytku jen několik centimetrů od sebe se budou lišit jen v jednom, a to v barvě. Jedno bude černé a druhé bílé.

Tip pro experimentátory: pomerančově oranžová koupelna zaplavená černými a šedivými doplňky. 

Vana plná šampaňského
Vana plná pravého šampaňského zcela jistě patří k dalším symbolům luxusu. Pokud jste neomylně přesvědčeni o tom, že by ve Vaší koupelně nemělo chybět šampaňské, nemusíte hned napouštět vanu až po okraj onou lahodnou tekutinou a plýtvat tím, co je lepší vypít. Pořiďte si raději koupelnovou baterii v barvě šampaňského. Taková skutečně existuje. Jmenuje se Supernova a pochází od designéra jménem Michael Sieger. Baterie se pyšní nádherným lesklým vzhledem a hlavně povrchem z dvaadvaceti karátového zlata. Pokud takovou baterii své koupelně dopřejete, nikdo z jejích návštěvníků ani náhodou nezapochybuje o tom, že očistu svého těla provádíte ve vskutku luxusním prostředí. Že k šampaňskému patří jahody? To ano, věřte ale, že jahodovým keříčkům by to v koupelně příliš nesvědčilo. Ale sametově hebké ručníky zdobené výšivkami s motivem jahůdek, to by nemusel být zase tak úplně špatný nápad, co myslíte? Vždyť přísná černá přeci potřebuje trošičku zjemnit!

Foto: Samphoto

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze